STEENDAMMER DIGITALE KRANT

Jaargang 8, nummer 5
Foto Carina Cuypers

Update dorpshuis vrijwilligers gevraagd en meer

Het boven(dorps)gedeelte van Kaap Steendam ziet er steeds completer uit, er is door mensen hard en vaak aan gewerkt en nu is het tijd voor de volgende fase, waaronder het gebruik en de bemensing.

Het is voor de dorpsvereniging goed om te weten wie op zijn manier vrijwillig mee wil doen in taken die in en rond de dorpsvereniging voorkomen, dat lukt alleen samen.

Persoonlijk weet ik nog van een cursus biertappen voor beginners, dat was niet alleen leuk maar het is ook goed dat er mensen zijn die dat kunnen… er zijn natuurlijk ook minder leuke klusjes die zullen moeten worden gedaan maar in de regel is het altijd gezellig..
In het verleden zijn er al veel mensen geweest die zich hebben opgegeven om vrijwilliger te zijn, dat lijstje is er nog steeds maar we willen graag een vernieuwde lijst, dus al eens opgegeven, dan graag nogmaals dan zijn we weer bij. Graag opgave via de mail van DVS


Natuurlijk weten we dat er nog veel vragen zijn, daarvoor hebben we 2 momenten aangewezen (daar komen nog extra momenten voor ) waarin alles rondom Kaap Steendam (restaurant) zal worden gedeeld.Dit zal zijn op 23 mei. (uitnodiging volgt)
En voor het gedeelte boven waar de activiteiten van de dorpsvereniging zullen plaats vinden komt er op 1 juni meer nieuws (ook daar volgt nog een 'echte uitnodiging" voor).

Tot ziens; Bestuur Dorpsvereniging Steendam

Pupquiz 2018 bij Peter en Leni
Foto pubquiz bij Peter en Leni 2018

Van de penningmeester: contributie 2024

Graag ontvangen wij, voor zover deze nog niet is voldaan, alsnog de contributie over 2024 op rekening DVS NL17RABO0304988022 onder vermelding van uw naam en adres.
Alvast hartelijk dank!

Cluster activiteiten: Fietstocht

Heb je zin om de wind door je haren te voelen terwijl je geniet van de prachtige omgeving? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan onze jaarlijkse fietstocht, uitgezet door Epko op zondag 26 mei!

Van kronkelende paden tot weidse landschappen, elke draai van je wiel brengt een nieuw omgeving. En wat is een fietstocht zonder verkwikkende stops? Onderweg wachten verrukkelijke hapjes en verfrissende drankjes op je, om je energie op peil te houden en je te laten genieten van elke kilometer.

Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon zin hebt in een gezellige middag, iedereen is van harte welkom om mee te doen.
We verzamelen om 13:00 uur bij Kaap Steendam, waar onze reis zal beginnen en eindigen. Vergeet niet om je voor 23 mei aan te melden bij Willeke via wbbuistdoornbos@gmail.com

Tot ziens op zondag 26 mei om 13.00 uur Kaap Steendam
We hebben dit jaar ook een markt op het centrumplein. En natuurlijk zijn we nog op zoek naar meer enthousiastelingen die bij ons willen komen staan. Dit is een extraatje naast de gewone garagesale. Wil je liever bij je eigen huis, geef je dan op (het plaatje is de link), op 8 juni maak je dan kenbaar door middel van iets ludieks dat je meedoet met de garagesale. Deze dag is van 10 tot 16 uur. NB, als je op de markt wilt staan, hoef je je niet op te geven.

Veur of teeg'n zunnepaark (status)

De nieuwste ontwikkeling wat betreft het zonnepark.

Geen draagvlak geen zonnepark. 93 % van de inwoners van Siddeburen / Steendam zijn tegen het zonnepark. NOVAR probeert nu draagvlak te creëren door met een voorstel te komen om 25 adressen, van direct omwonenden, eenmalig een vergoeding te geven. Doet denken aan de bekende kraaltjes en spiegeltjes. Wordt vervolgd


AGENDA

1e en 3e woensdag van de maand bij Kaap Steendam.
Knop onder om naar de agenda van kaap te gaan
Laatste zaterdag van de maand vanaf 17.30

HANDIG

Wordt gehaald op 7 mei
FarmersMarket-Bottom