Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 3, nr. 4

header grijs

10 oktober opent Kaap Steendam haar deuren.

(Auteur: Christiaan Wiepkema) Op 10 Oktober aanstaande is het zo ver: de officiële start van “op weg naar Kaap Steendam”. Na het vertrek van Peter En Leni, zullen na een kleine verbouwing vanaf 10 Oktober de deuren worden geopend. Op weg naar Kaap Steendam De naam Kaap Steendam is ontstaan uit het feit dat er in 2021 een nieuw pand zal gaan verrijzen op de landtong aan het Schildmeer. Tot in de 20e eeuw werd het Schildmeer bevaren door zeilende …

Meer lezen

Vrijwilligers gevraagd voor een kleine verbouwing en opknapbeurt van Kaap Steendam

Dag allemaal, Zoals jullie hebben kunnen lezen gaan we 10 oktober van start met Kaap Steendam. We hebben in de keuken en in het restaurantgedeelte allerlei grotere en kleinere wijzigingen voor ogen. Om een aantal te noemen:
- er komt een Steamer oven in de keuken die heel veel werk bespaard;
- de keuken wordt logistiek anders ingedeeld (verschuiven van delen);
- de …
Meer lezen

Opschoon dag en buurt BBQ

(Foto's Mieke) Op 26 september 2020 was het dan eindelijk zover. Steendammers gingen gezamenlijk aan de schoonmaak in en rond Steendam. In eerste instantie leek het mee te vallen, maar er is toch weer heel wat afval verzameld door het redelijk grote aantal vrijwilligers in alle leeftijdscategorieën. Na de gedane arbeid ging de lunch bij Peter en Leni er lekker in. Aan het eind van de middag vertrokken we weer richting Peter en Leni..

Meer lezen
afscheid peter en leni
IMG-20200926-WA0016

Aanvullingen Toukomst: geef deze projecten ook vijf sterren!

om de een of andere reden zijn twee projecten niet mee genomen in onze opsomming van ideeën van dorpsbewoners. We willen bij deze nog graag de aandacht vestigen op het idee van Joke Dallinga (idee nr. 26)'Groningen beleven op hernieuwde fiets-, wandel- en ruiterpaden' en van Rudi van Oosten (nr. 57) met 'Diverdoatsieploatse'
Stemmen kan nog tot 4 oktober op Toukomst
Energiepark Steendam

Energiepark

Na jarenlange voorbereiding komt er schot in de realisatie van ons energiepark. Op 12 september is voorzichtig begonnen met het vrij baan maken voor de kabel voor ons energiepark.

Meer lezen

Scouting Fivelgroep opent haar deuren

(bericht van Tilly en Sjouktje) Zaterdag 12 en zondag 13 september organiseerde Scouting Fivelgroep een 24 uurs race. Deels om meer bekendheid te genereren in de omgeving maar ook omdat ze met deze actie geld wilden inzamelen om hun droom waar te maken: een eigen plekje aan het Schildmeer. We spraken met Christer Oosterveld die enthousiast en heel graag ons op de hoogte wilde brengen …

Meer lezen
scouting 24 uurs regatta
TOF

Damsterweg een racecircuit? (Update)

Het cluster voor de verkeersveiligheid heeft een mail verzonden aan de wijkagent voor Steendam in de gemeente Midden-Groningen. Met het verzoek om maatregelen te treffen tegen de hardrijders op de Damsterweg zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Lees meer...
road to safety

Nieuwe planten in de bloembakken

Deze zijn weer aangeplant door de werkgroep Plantaardigs. Het ziet er weer prachtig en vooral verzorgd uit.
bloembakken
wandellogo

Wandelclub Rond ’t Schild.

We hebben de zomerse wandelingen weer afgesloten, met vaak prachtig weer en mooie luchten.
In oktober geen wandelingen, vanaf november lopen we weer op de zaterdagochtend van 10-11.30. Hierna koffie in het dorpshuis.

We trachten weer wandelingen van ongeveer 6 km te plannen. Het vertrek is bij het dorpshuis in Steendam. tenzij anders aangegeven.
Opgave is verplicht in de week voor de wandeling: phylhoogeveen@gmail.com De data tot eind 2020 zijn:
7 november vertrek bij het dorpshuis Steendam, 21 november vertrek dorpshuis Steendam, 5 en 19 december vertrek nog onbekend.
Zie ook www.steendam.info.

AGENDA Oktober (alle in "op weg naar Kaap Steendam)

Klaverjassen en sjoelen

we starten dit najaar weer met klaverjassen. Op veler verzoek doen we sjoelen er bij. Geen competitie maar elke 3e woensdag van de maand voor de gezelligheid.

21 oktober om 19.30 uur starten we hiermee in ons dorpshuis. Helaas is opgeven nog steeds aan de orde. Je kunt dit doen bij Sjouktje

14 en 28 oktober is er handwerkcafé. We beginnen om 19.30. Gratis entree maar de drankjes en/of appeltaart moet je wel afrekenen.


klaverjassen en sjoelen
Oproep: We zijn op zoek naar sjoelbakken met schijven die we dit seizoen (tot mei 2021) mogen gebruiken! We komen ze uiteraard bij jullie ophalen.
Afvalkalender
Afvalwijzer