Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 3, nr. 1

header grijs
Hallo Steendammers en belangstellenden,

Het zal niemand zijn ontgaan dat de webmasters de website van Steendam grondig onder handen hebben genomen en nu is het de beurt om hetzelfde te doen met de nieuwsbrief. We willen jullie verrassen met onze eerste Digitale Steendammer Krant!

Het plan is om de nieuwe editie 1x per maand te laten verschijnen. Mocht er tussentijds hot news zijn wat direct moet worden gedeeld, dan ontvangen jullie een uiteraard een aangepaste nieuwsbrief met een enkel onderwerp.

Copy (suggesties/stukjes/foto's etc) ontvangen we graag uiterlijk 25 augustus 2020 in de mailbox van een van de webmasters: Sjouktje of Tilly

En: het zou leuk zijn als we een leuke, grappige, treffende, pakkende naam voor onze nieuwsbrief zouden hebben. Wees welkom om een naam voor te stellen.

Kort verslag informatiebijeenkomsten Dorp in eigen hand


Met plezier kijken we terug op de informatiebijeenkomsten van 11 en 25 juli. Beide zaterdagavonden stroomde de Velemansdroom in Tjuchem ‘vol’ met mensen die graag meer wilden weten over Dorp in eigen hand. Nu is ‘vol’ in coronatijden niet meer wat het geweest is, maar in totaal mochten we toch bijna 80 mensen begroeten en dat deed ons goed! Meer lezen....

Opening Ommetje

De werkgroep Ommetje en de Dorpsvereniging Steendam nodigen u wederom uit om bij de feestelijke opening van het Ommetje Steendam aanwezig te zijn. Op 4 april is deze opening geannuleerd vanwege het corona virus. Nu we wat versoepeling in de omgangsregelingen hebben, willen we graag de officiële opening doorzetten zodat deze mooie wandel- en natuurbeleving bij ieder bekend wordt.U bent welkom op 22 augustus 2020 om 14 uur bij het dorpshuis (Podiumcafé Peter & Leni) in Steendam.Uiteraard houden wij ons aan de 1,5 m afstandsregel. Anders dan de vorige keer willen wij graag een bevestiging van uw komst via de mail: phylhoogeveen@gmail.com Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.
kaartje ommetje
Programma

14.00 Ontvangst bij het dorpshuis
14.15 Opening Ommetje door wethouder José van Schie
14.30 Wandelen van het Ommetje met een korte pauze en verrassing onderweg
16.15 We eindigen de wandeling bij het dorpshuis

Data Wandelclub rond 't Schild

20 augustus en 3 september

De wandelingen van wandelclub Rond ‘t Schild zijn weer hervat.
We lopen op donderdagavond vanaf 18.30 uur, steeds een ander traject rond het Schildmeer.

wandellogo
Opgave per mail is verplicht: phylhoogeveen@gmail.com

evenement zielvereniging
tip lampje
Op een regenachtige zondag hebben de webmasters de foto's van de website uitgezocht en gebundeld. Hier vind je de foto's van Steendam:

Fotoalbums

Je kunt de foto's bij de onderwerpen zelf ook inzien.

Schilderijen Jaap 2

In the spotlight: Jaap Woltjer

Steendammers, je ziet ze lopen in het dorp en denkt misschien, die heb ik vaker gezien, zal hier wel wonen…
Je vraagt je echter geen moment af, wat er achter zijn of haar voordeur gebeurt. Om te vieren dat onze nieuwsbrief een nieuwe look heeft, hebben wij besloten om zo nu en dan iemand in de spotlight te zetten. Deze maand is dat Jaap Woltjer.
Hij woont al 27 jaar met zijn vrouw Aukje in Steendam. Voorheen hadden zij een antiekzaak in Appingedam, waar hij ook wel schilderijen verhandelde. Hier zat af en toe een exemplaar bij met een beschadiging. Zodoende kwam Jaap in contact met Derk Medema, schilder van beroep. Hij heeft Jaap de fijne kneepjes van het vak geleerd. Jaap gebruikt diverse technieken, zowel olieverf als aquarel en lijm en zand. Hij heeft wel eens in opdracht geschilderd en ook wel eens op een beurs gestaan, maar discussies met mensen of lesgeven, daar heeft hij niet zoveel zin in. Eigenlijk schildert hij voornamelijk, omdat hij zich prettig voelt wanneer hij daar mee bezig is. Zijn schilderijen signeert hij met Jacques, want ze hebben een slijterij gehad met de naam Monsieur Jacques en werd door de clientèle steevast Jacques genoemd.


Schilderijen Jaap 1
Schilderijen Jaap 3.jpg
Lijkt het jou ook leuk om eens in the spotlight te staan, neem dan contact met ons op!
Wat we verder nog hebben.... kort (maar zeker niet onbelangrijk...) nieuws

Uitnodiging informatiebijeenkomst Kadeversterking Steendam-Tjuchem

maandag 17 augustus Café Peter en Leni en 28 augustus Velemansdroom. Meer lezen
Afvalwijzer
Afvalwijzer
Foto Hortensiapark Steendam "Zuid"
ingezonden door Trijn Oostland
Trijjn oostland
Steendammer uurtje
29 augustus 2020
borrel met buren
Oud papier (tussentijdse update)

In navolging van het vorige bericht betreffende het inzamelen van het oud papier kunnen we zeggen dat dit een tijdelijke regeling is. De gemeente is voornemens om dit straks met oud papier bakken per huishouden te gaan doen. Maar hoe, wat en wanneer is nog niet duidelijk. Het is een overgangsperiode.