Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 3, nr. 5

nieuwbrief logo wit
Van de Bestuurtafels

Helaas hebben we nog steeds te maken met het coronavirus en een gedeeltelijke lockdown. Nu de wintermaanden weer voor de deur staan en we niet altijd meer buiten vertoeven willen beide besturen de Steendammers nogmaals een hart onder de riem steken. Mocht er behoefte zijn aan boodschappen, een praatje, een lift ergens naar toe of wat er dan ook maar mag voorvallen, aarzel dan niet een van de bestuursleden (of uiteraard een van de vele Steendammers) aan te schieten. We zeggen niet dat we alles kunnen oplossen maar wel een helpende hand reiken aan een ieder die dit nodig heeft. Blijf gezond.
Peter, petervt28@gmail.com
Taco, t.stammes@me.com
Fred, fmahler47@hotmail.com
Sjouktje, skopenga@xs4all.nl

Klaas, k.smit@kpnplanet.nl
Phyl, phylhoogeveen@gmail.com
Christiaan, Christiaan_wiepkema@hotmail.com
Nieuws van cluster Aktiviteiten
Allereerst vragen wij jullie om van je favoriete, mooiste, romantische en noem maar op foto van Steendam en omgeving op de telefoon of usb of harde schijf op te zoeken. Waar we dat voor nodig hebben verklappen wij echter nog niet. Maar we hebben tijd nodig om deze verrassing goed voor te bereiden, dus stuur je foto alsjeblieft "asdewiedeweerga” naar Mette van Tholen. Wel graag je naam en belangrijk: waar de foto is genomen erbij vermelden. Het mooiste zou het zijn als je de foto gisteren al stuurde…….
Ja, ja, we vragen veel en geven nog niks aan info weg.

PS: foto’s liefst zonder herkenbare personen erop, dit in verband met de privacy wetgeving.
header-wit
En het cluster pakt nog verder uit: we hebben het plan opgevat om Steendam om te toveren tot Kerstdorp en wel in het weekend van 18, 19 en 20 december.
Wat vragen wij van de Steendammers: geef je op bij Sjouktje Kopenga als je zin en tijd hebt om je tuin in de week voor genoemd weekend te versieren. Dit mag van alles zijn: mooi, lief, landingsstrip voor marsmannetjes, etc… Bont, ingetogen, noem het maar op. Verzin het. In het weekend van 18 t/m 20 nodigen we onze dorpsgenoten uit om een wandeling door het dorp te maken en op 20 december willen we een grote wandeling organiseren met diverse vermakelijkheden (wat dan kan en mag, dit even terzijde) langs alle versierde en verlichte tuinen. Uiteraard is er ook ruimte voor het maken van een eigen kraampje bij je eigen erf om iets te verkopen. In de volgende nieuwsbrief gaan we hier uitgebreid op in.
kerstdorp

Dan hebben we ons ook zitten beraden om nog meer iets leuks te organiseren maar een popquiz (we verbreken de traditie hopelijk alleen dit jaar) kan niet doorgaan. Ook al zouden we weer mogen, dan zal dat beperkt zijn en we willen iedereen de kans geven om mee te doen.

We zijn druk in de weer met het maken van een online pubquiz. De bedoeling is dat je met je eigen gezin of met vrienden een team vormt en thuis speelt. We gaan dit spelen op 27 december a.s. Traditie is 3e Kerstdag immers? In de volgende nieuwsbrief hopen we hier wat meer over te kunnen vertellen.
Knipsel

Er is begonnen met het versterken van de kade!

compilatie verkeersveiligheid

Steendammers geven het goede voorbeeld.

Het wordt weer lekker en gemakkelijk dit weekend: Special is Schnitzel .... (meer verklappen we niet) Je kunt dit ook lezen op het menu van Kaap Steendam
afhaalmenu

Agenda voor november:

01 november: inzamelen van foto's van Steendam en omgeving naar Mette van Tholen
03 november: oud papier (voor 18.00 uur bij de straat!)
07 november: Wandelclub rond 't Schild, vertrek 10.00 uur vanaf Kaap Steendam
21 november: Wandelclub rond 't Schild, vertrek 10.00 uur vanaf Kaap Steendam
De hele maand november: opgeven als je mee wilt doen met kerstdorp Steendam, opgeven bij Sjouktje Kopenga
Afvalkalender
Afvalwijzer
De volgende nieuwsbrief met alle ins en outs komt in de laatste week van november.