Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 4, nr.1


nieuwbrief logo wit
De kop van het nieuwe jaar is er alweer af en we gaan alweer richting februari. Helaas is er nog geen sprake van enige versoepeling van de coronaregels. Wandelen kan gewoon, gelukkig wonen wij hier in een prachtige omgeving, waar we wat dat betreft alle kanten op kunnen. Toch gebeurt hier nog wel het een en ander, waarover je in deze nieuwsbrief wordt geïnformeerd.

Zakelijke mededelingen:
In februari is het ook weer tijd voor de contributie, Lees hier meer..
Er wordt nog een vrijwilliger gezocht voor de kascontrole! Lijkt je het leuk dan wel nuttig om dat te doen, stuur een e-mail naar dorpsverenigingsteendam@gmail.com.


Toukomst

Vanavond om 18.30 uur worden in een speciale uitzending van RTV Noord het advies van het Toukomstpanel en het Toukomstbeeld gepresenteerd. Vanaf dat moment zijn de resultaten ook als download beschikbaar op www.toukomst.nl. Bijgaand ontvangen jullie, onder embargo tot vanavond 18.30 uur, de adviestekst van het Toukomstpanel zodat jullie alvast kunnen lezen wat erin staat.
Lees meer...

Water Beheer Programma

Op 17 februari wordt het ontwerp WBP behandeld in de vergadering van ons algemeen bestuur. Dit is een openbare vergadering die digitaal wordt gehouden. U heeft de mogelijkheid om in te spreken op dit agendapunt. Lees meer...

Gemeentelijk mobiliteitsplan

Gemeente Midden-Groningen nodigt u uit om deel te nemen aan een informatiebijeenkomst in het kader van ons gemeentelijk Mobiliteitsplan: hetgeen wat we in de toekomst willen bereiken en waar we voor staan op het gebied van mobiliteit. Lees meer...
platform focus embleem
Kort berichtje van Platform Fokus

Hallo beste inwoners van Steendam en Tjuchem,
We hebben een kleine update uitgevoerd aan de ledenpagina, waardoor iedereen er nog mooier op staat.
Zo is iedereen gemakkelijk terug te vinden, en door het persoonlijke tintje wordt het communiceren een stuk leuker!

Mocht u nog geen profielfoto hebben geplaatst, dan kan dit alsnog.
Klik hier om in te loggen op Platform Fokus
Veel plezier met Platform Fokus!---
foto
Voorbereidingen Kultuureiland Damsterplas van start

In voorbereiding op de herinrichting van een deel van het terrein rondom de Damsterplas (de voormalige zandwinning) bij Steendam is afgelopen week begonnen met een aantal essentiële ingrepen. De aftrap omvatte o.a. het aanleggen van een afvoer ten behoeve van gecontroleerd beheer van het waterpeil en het vrij maken van een aantal zichtplekken aan de oeverrand bij de Damsterweg.
Lees meer...

foto van de maand februari 2021

Foto van de maand

Gemaakt door Phyllis Hoogeveen.

Wandelclub:
30 januari en 13 februari om 10.00 uur vanaf Kaap Steendam.

Onder voorbehoud:
Handwerkcafé
Kaarten en sjoelen

Kaap Steendam gaat bezorgen!

Gemakkelijk en snel!!!! Lees meer op hun Facebookpagina
(Psstt: ook voor hun Valentijnsdiner op 13 en 14 februari a.s.)
Kaap eten

Activiteitencluster DVS ism Wandelclub rond ‘t Schild


Het activiteitencluster voelt zich enorm gekortwiekt, nu we al 10 maanden geen activiteiten mogen uitvoeren in en rond ons dorp. We missen jullie heel erg en ook het feit dat we niet samen kunnen bijkletsen, handwerken, klaverjassen, evenementen organiseren, enzovoort.
Het ziet er niet naar uit dat het de komende maanden gaat veranderen. Wij hebben wel de behoefte om jullie te ondersteunen en toch wat leuks voor jullie te organiseren en vooral om jullie een hart onder de riem te steken. HET GAAT VOORBIJ!
Een van onze plannetjes is om elke week een wandeling in onze omgeving uit te zetten. Deze wandeling komt elke week op deze website te staan en hij hangt bij Kaap Steendam achter het raam. Dit natuurlijk mede om ieder in beweging te houden en van het voorjaar buiten te laten genieten. Er zijn lange en korte wandelingen bij, de lange kun je vaak afkorten met een beetje kennis van onze omgeving. Je kunt ze linksom of rechtsom maken, ineens een heel andere beleving! Ieder die hier gebruik van gaat maken:
VEEL WANDELPLEZIER en TOT GEZELLIGER TIJDEN

Je kunt de wandeling ook hier downloaden en thuis printen (staat wel op z'n kop en krijgen we niet goed)

In the spotlight: Bouke de Lange, enthousiast Märklin HO modeltreinbouwer.

In zijn vrije tijd vaak in zijn schuur te vinden om een prachtige miniatuurwereld te bouwen. De scenery bouwt hij zelf. Niet echt iemand die ons de oren van het hoofd kletste, maar de plaatjes zeggen genoeg! Bij deze is een ieder uitgenodigd om "de baan in het echt te bewonderen".

DSC05754
DSC05758
Bouke
De baan is ca. 20 m2 groot en de treinen hebben ca. 8 - 10 minuten nodig om rond te rijden. Volgens Bouke is de baan nooit af en kan altijd nog verbeterd en verfraaid worden.

DSC05755
Oud papier

In de la buiten (zwarte tafel) bij Kaap Steendam liggen
de gele zakken voor verpakkingsafval.
Pits
Staat er een stoeptegel omhoog of doet de straatverlichting het niet? Meld het via de handige fixi-app!
fixi app