Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 4, nr.2


nieuwbrief logo wit
Voor jullie ligt alweer de 2e editie van het Steendammer Digitaal Krantje. Wij hopen dat wij jullie weer een gevarieerd krantje kunnen aanbieden. Heel veel leesplezier.
Tilly en Sjouktje
ijspret 3

12 februari 2021

Een gedenkwaardige dag, waarop menig waaghals op de ijzers of op andere wijze genoot van het ijs, dat eigenlijk op sommige plekken nog te dun was. Van heinde en verre kwamen mensen naar Steendam. Covid-19 verdween eventjes naar de achtergrond, er werd gewoon genoten!

Nog meer mooie sfeerfoto's bekijken, met dank aan alle inzenders: we hebben een album gemaakt.

Energiepark: Panelen leggen

Helaas enkele weken later dan gepland vanwege het slechte weer, maar de afgelopen week (ja, ook in de bittere kou met gure oostenwind!) hebben de echte Diehards 700 panelen gelegd. De verbindingsrails moeten er nog op en dan kan er aangesloten worden. We houden jullie op de hoogte. Het fotoalbum van de voortgang vinden jullie rechts op de pagina Energiepark Steendam

Meer lezen
P1010107

Behoud het landschappelijk Groninger erfgoed

Alhoewel DVS geen actiegroep is willen we jullie toch graag attent maken op de mogelijkheid om een petitie te tekenen voor het behoud van ons prachtige Groninger landschap. Duurzame energie is natuurlijk van immens belang voor de toekomst van onze provincie, ons land en de wereld. Maar willen wij een toekomst zonder landschappelijk schoon? Wij roepen de politiek op om …

Meer lezen

20 maart Steendam(mers) gaat(n)opruimen

Het is een bende in en om Steendam en waar het vandaan komt of wie het loost is ons een raadsel. De 3e zaterdag in maart is World Cleaning Day, maar opnieuw kan dit niet wereldwijd georganiseerd worden. Wat wel kan is dat we als Steendam net als vorig jaar op 26 september (wat echt super goed ging) gaan opruimen.

Daarom de vraag: Tineke coördineert deze dag. Meld je aan via de mail bij Tineke Hoorndijk. Ook voor vragen kun je bij haar terecht.
We starten om 09.00 uur vanaf Kaap Steendam. Dus daar verzamelen, spullen krijgen en er op uit.


We hopen dat jullie weer mee willen doen en dat het nog gezelliger wordt (uiteraard binnen wat kan en mag) als op 26 september jl.

Schoonmaakactie
Knipsel

Happy Stones in Steendam

Happy Stones in Steendam
Nieuw in Steendam! Op zaterdag 20 februari 2021 werd het officiële startschot gegeven voor Happy Stones Steendam. Vanaf 11.15 uur verstoppen de eerste kinderen hun zelf gemaakte Happy Stones stenen in het Kabouterpad Steendam te Steendam. Het feestelijke startschot werd om 11.00 uur gegeven vanaf Kaap Steendam aan de Damsterweg 20 te Steendam. Ieder was daarbij uitgenodigd om met inachtneming van …

Meer lezen
We waren ook weer op RTV Noord
(vanaf 35e minuut.... Happy Stones en Kabouterpad Steendam)

Een icoon verlaat Steendam om het ruime sop te kiezen.

Woensdag 24 februari. Consternatie in Steendam, een plots afgesloten weg op “Zuid”. Zwaar materieel werd ingezet. Het boegbeeld van Steendam wat 30 jaar lang een vertrouwd item was, heeft ruimere wateren gekozen. Waar we het over hebben? Het schip van Klaas en Trijn Oostland heeft een nieuwe bestemming gevonden. Zij gaat naar Katwijk om van daar uit de zeeën te bevaren. Voor …

Meer lezen
drone

Platform Fokus: voorkom overhaaste beslissingen

Platform Fokus: voorkom overhaaste beslissingen
Beste dorpsgenoten, We hopen dat het goed met u gaat en dat 2021 veel goeds mag brengen. Met 2020 kijken we terug op een in vele opzichten bijzonder uitdagend jaar. Het coronavirus liet ons maar niet los en waar een crisis mensen vaak dichter bij elkaar brengt dwong het ons nu juist tot het houden van afstand. Voor ons betekende …

Meer lezen
maart van Marianne Hofman

Foto van de maand

Gemaakt door Marianne Hoffman.

Wandelclub:
6 en 20 maart om 10.00 uur vanaf Kaap Steendam.

Onder voorbehoud:
Handwerkcafé
Kaarten en sjoelen


Extraatje:
Droneopname "Op weg naar Kaap Steendam"


Gemeentelijk Mobiliteitsplan/OV

Inmiddels zijn er een aantal online bijeenkomsten geweest, wat geresulteerd heeft in een concept mobiliteitsplan. Een goed leesbaar stuk en we nodigen je dan ook graag uit om een kijkje te nemen. Je vindt het bestand hier:

Werkzaamheden noordzijde afwateringskanaal

Zoals beloofd en toegezegd ontvang je hierbij enige informatie over de voorgenomen werkzaamheden door het waterschap Hunze en Aa’s langs de noordzijde van de afwateringskanaal tussen Steendam en Tjuchem. In voorstaande gebied zijn een 5 tal grote gebieden waar geen ontwikkeling van ondergedoken waterplanten plaatsvindt. Dit heeft de maken met diverse oorzaken. Te weten Golfslag, Wind, vraat van eenden en …

Meer lezen
Overzicht vakken
Foto proefbak slibbak

Activiteitencluster DVS ism Wandelclub rond ‘t Schild


Het activiteitencluster voelt zich enorm gekortwiekt, nu we al 10 maanden geen activiteiten mogen uitvoeren in en rond ons dorp. We missen jullie heel erg en ook het feit dat we niet samen kunnen bijkletsen, handwerken, klaverjassen, evenementen organiseren, enzovoort.
Het ziet er niet naar uit dat het de komende maanden gaat veranderen. Wij hebben wel de behoefte om jullie te ondersteunen en toch wat leuks voor jullie te organiseren en vooral om jullie een hart onder de riem te steken. HET GAAT VOORBIJ!
Een van onze plannetjes is om elke week een wandeling in onze omgeving uit te zetten. Deze wandeling komt elke week op deze website te staan en de wandeling hangt bij Kaap Steendam achter het raam. Dit natuurlijk mede om ieder in beweging te houden en van het voorjaar buiten te laten genieten. Er zijn lange en korte wandelingen bij, de lange kun je vaak afkorten met een beetje kennis van onze omgeving. Je kunt ze linksom of rechtsom maken, ineens een heel andere beleving! Ieder die hier gebruik van gaat maken:
VEEL WANDELPLEZIER en TOT GEZELLIGER TIJDEN

Je kunt de wandeling ook hier downloaden en thuis printen (staat wel op z'n kop en krijgen we niet goed)
Staat er een stoeptegel omhoog of doet de straatverlichting het niet? Meld het via de handige fixi-app!
fixi app
Kaap Steendam bezorgt de maaltijden thuis.
Neem een kijkje op hun Facebook pagina
Afvalkalender
Oud papier
De zakken voor verpakkingsafval liggen in de la van de zwarte tafel buiten bij Kaap Steendam.

Afvalwijzer