Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 4, nr.9

nieuwbrief logo wit
De vakantie- en dus zomerperiode loopt op zijn einde. Maar ondanks dat zijn er in september al weer diverse leuke dingen gepland. Steendammeruurtje (laatste zaterdag van de maand, inloop vanaf 17.25 uur). Garagesale/rommelmarkt en natuurlijk de happen- en trappentocht. Er komt nog een burendag aan en een cleanup/klussendag. Kortom. We hoeven ons niet te vervelen.

Vanaf medio september starten ook de dorpsprojecten weer op. We praten jullie hierover in de volgende nieuwsbrief uitgebreid bij.

Input voor de nieuwsbrief graag uiterlijk de 20e van de maand naar ons mailen. Wij staan open voor ideeën! Heel veel leesplezier. Wil je een bericht plaatsen in onze nieuwsbrief of een oproep of je wilt iets verkopen/ruilen mail dan naar Tilly en Sjouktje

rommelmarkt

STEENDAM EN TJUCHEM RUIMEN OP!!Op zondag 26 september a.s. van 10.30 tot 16.00 uur willen Steendam EN Tjuchem een garagesale/rommelmarkt organiseren. Vanaf eigen oprit, garage of vanaf een centrale plaats zoals parkeerplaats bij Kaap Steendam of erf boerderij Damsterweg 83/hoek Hoofdweg Tjuchem. Middels een vlag bij je huis geef je aan dat je meedoet en weten mensen dat ze welkom zijn op jouw oprit/erf.
Alle deelnemers komen op een overzichtskaartje te staan dat verspreid zal worden door deelnemers aan de bezoekers zodat deze kunnen zien waar men allemaal terecht kan.
De aanmelding kan per mail naar: bernicebot@hotmail.com en dan ook graag aangeven: vanaf eigen oprit of liever vanaf een centrale plek.

We hopen dat er veel mensen gaan meedoen!
Hartelijke groet,
Bernice Bot
tel. 06.44476246

NB: de aangekondigde Lionsdag op 26-9 gaat helaas niet door.
!!!!Degene die zich al opgegeven hebben: mail nog even naar Bernice waar je wilt staan!!!!

Garagesale
happen en trappen

Doe je mee?


Namens de dorpsvereniging nodigen wij je uit om deel te nemen aan de gezellige fietstocht op 5 september aanstaande vanaf 11.00 uur.
Een tocht door het prachtige landschap van ongeveer 35 kilometer, inclusief een tussenstop met vis en friet.Heb jij zin om met ons op de fiets te stappen?

De inschrijfdatum is bij het verzenden van de nieuwsbrief al voorbij. Maar we kunnen ons voorstellen dat je een en ander in de vakantie hebt gemist. Wil je toch nog mee, meld je dan als de wiedeweerga bij: mettevantholen@hotmail.com.


klaverjassensjoelen

(Snelle cursus) KLAVERJASSEN


Er is gevraagd of er een opfris- c.q. aantal lessen georganiseerd kunnen worden om een beetje beslagen ten ijs te komen bij het klaverjassen. En natuurlijk kan dat! Mijn bedoeling is om b.v. twee of drie middagen een cursus te geven.
Tijdens de competitie zal er dan wel een beginners- en een gevorderden-groep komen. En sjoelen kan ook deze winter. Geef je op als je een cursus klaverjassen wilt of mee wilt doen met sjoelen of klaverjassen.
Je kunt, als je mee wilt doen, een mailtje sturen naar Sjouktje
borrel met buren
handwerkcafe foto

Steendammer uurtje 28 augustus vanaf 17.15 uur

Vorige keer waren er 16 mensen bij de borrel: Gezellig!!!!

Handwerkcafé:


2e en 4e woensdag van de maand (onder voorbehoud). Graag je vooraf aanmelden bij Mette van Tholen.

Wandelclub rond 't Schild (3 en 17 september)

Hallo wandelaars, Als je een keer wilt mee wandelen, geef je van te voren op, we lopen niet altijd vanaf Kaap Steendam en dan krijg je de vertrekplek door. Het is ook prettig als we weten hoeveel en of er mensen komen. De vaste wandelaars hoeven zich niet op te geven, er wordt via onze wandelapp gecommuniceerd. Het kan voorkomen …

Meer lezen
Om alvast te noteren: 18.09 World Clean up day (onder voorbehoud) en 26.09 Burendag. We gaan een en ander uitdenken of misschien combineren. Suggesties en/of mee organiseren? Graag!!! Schroom niet.... elk idee is welkom.
Staat er een stoeptegel omhoog of doet de straatverlichting het niet? Meld het via de handige fixi-app!
fixi app
Oud papier: 14 september vanaf 18.00 uur bij de straat..
oud papier
De gele zakken voor verpakkingsafval liggen in de la van de zwarte tafel buiten bij Kaap Steendam.