Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 4, nr.11.

nieuwbrief logo wit

Koning Willem Alexander bezoekt Steendam

Op 14 oktober kregen we opnieuw hoog bezoek in Steendam. Koning Willem Alexander kwam 'even langs'. Voor ons allemaal een grote verrassing, omdat we ons hadden ingesteld op het bezoek van de Commissaris van de Koning. We hebben goed onze punten kunnen verwoorden. Later bracht hij nog een bezoek aan het huis van Trijn Oostland.

IMG-20211014-WA0000
IMG-20211014-WA0001

Steendam in de Algemene Politieke Beschouwingen september 2021 (n.a.v. bezoek Rutte en Dassen)

Genoemde heren waren in augustus bij ons op bezoek. Toch leuk dat we genoemd worden in de Algemene Beschouwingen na Prinsjesdag.

Uit bijdrage Volt / Laurens Dassen "De samenleving is al verder De politiek kan een voorbeeld nemen aan de samenleving, die bij het oplossen van de grote uitdagingen laat zien al veel verder te zijn, voorzitter. Terwijl Den Haag …

Meer lezen

Save more date(s) van cluster activiteiten in november

taart bakken
bollenmand
spelletjesavond
Eind november is Kaap Steendam een paar weken dicht. Dit betekent dat wij als Dorpsvereniging Steendam activiteiten kunnen organiseren. Dat doen wij graag!


Zaterdag 20 november s middags; high tea met zelf gebakken taart, cake en koekjes.
Theepotten klaar en bakken maar!

Het weer vraagt om een lekker warm kopje thee met heerlijke baksels, daarom gaan wij op zoek naar de lekkerste thuisbakker van Steendam.
Je maakt thuis jouw bak specialiteit en neemt deze mee naar Kaap Steendam op zaterdag 20 november om 14:30 (tot 17:00).
Hier zullen de baksels door alle aanwezige juryleden beoordeeld worden. De creatie met de meeste stemmen is de grote thuisbakker van 2021.

Bij een lekkere zoete hap hoort natuurlijk een kopje thee, die regelen wij. Mocht je thuis nog een leuke of gezellige theepot hebben staan van waaruit wij de thee mogen schenken, neem deze dan mee.

Weet jij al welke creatie je gaat maken?
Of ben je geen bakker, maar wel een echte fijnproever? Geen probleem, je bent van harte welkom en vinden wij het fijn als je van te voren bij ons aanmeldt.

Aanmelden kan via: mettevantholen@hotmail.com

Woensdag 24-11: (bloem) bollenmand maken.
Je kunt je aanmelden voor het vullen van een bollenmand bij: Mette van Tholen. Neem zelf je eigen mand mee en wij zorgen voor de inhoud. Je wordt om 19.00 uur ontvangen met een kopje koffie en iets lekkers om vervolgens om 19.30 van start te gaan. Deze workshop wordt begeleid door …

Meer lezen

Zaterdag 27-11 s avonds: gezellige avond met spelletjes, een hapje en een drankje.

Nieuws van Groninger Dorpen

Groninger Dorpen inventariseert welke zorgzame wooninitiatieven er in de provincie zijn. Zo brengen wij in beeld waar initiatiefnemers tegenaan lopen. Ons netwerk Zorgzame Dorpen kan dan ook gericht ondersteuning bieden.

Het zijn daarom niet alleen vragen over het initiatief zelf, maar ook over hoe het proces verloopt. Daarnaast zijn er nog wat vragen om te kijken of er behoefte is om contact te leggen met andere initiatieven. Hierdoor kunnen wij zien of meerdere initiatieven tegen hetzelfde aanlopen en of verschillende initiatieven elkaar kunnen helpen.

De enquête kunt u hier of in de onderstaande link vinden.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPK9nMwyGQuht_jXo7Wi5jtYINSkTf7QbqHtrjD-_IXavq7g/viewform?usp=sf_link

Bedankt voor het invullen van deze enquête.

Vacature Kabouterpad

afbeelding bij vacature kabouterpad (002)

Omdat onze werkgroep momenteel nog maar uit drie personen bestaat, zijn we op zoek naar een enthousiasteling die ons groepje wil komen versterken. Vooral een sterk iemand die verstand heeft van hamer en spijker missen we erg. Geef je op en maak ons en het bos blij!

Opgeven kan bij Bernice Bot, Birgit Gruisen of Mieke Wind, of via een mail aan ‘dorpsverenigingsteendam@gmail.com’.
De Kabouterpad-werkgroep is een kleine groep van buurt- en dorpsgenoten met een groot hart voor het Steendamster Bos. Onze klussen zijn gevarieerd: onderhoud van de kabouterpalen, maai- en snoeiwerk langs het Kabouterpad en organisatie van seizoensgebonden kinderactiviteiten. Driemaandelijks maken we ook de Kabouterkrant en onderhouden we een FaceBook-pagina.

Burendag 25 september

(Mette van Tholen, tekst en foto's) Op 25 september hebben Steendammers uitgebreid burendag gevierd. 's Middags waren er voor jong en oud allerlei activiteiten op het strand.'s Avonds hebben wij een fantastisch feest gevierd in onze dorpshuis/kaap Steendam.
Steffan heeft heerlijk voor ons allemaal gekookt en het was heel gezellig om buren en dorpsgenoten weer eens te zien en spreken.
Fotoalbum van deze dag
burendag strand
eten burendag

Werkgroep NEE tegen windmolens in het Duurswold

Deze werkgroep is gestart naar aanleiding van de berichtgeving dat er 25 windmolens in het Duurswold geplaatst zouden worden in de driehoek Siddeburen-Hellum-Noordbroek. Inmiddels is deze werkgroep een aantal keren bij een gekomen en zijn er flinke stappen gezet in een aanloop naar een dialoog met provincie/gemeente/landeigenaren etc. Maar ook in het nemen van een collectief standpunt. Het NEE tegen …

Meer lezen

Versterking Steendam-Tjuchem

Inmiddels is het traject Dorp in Eigen Hand al een beetje zichtbaar in Steendam Om enkele huizen zijn al hekken geplaatst en de werkzaamheden zijn begonnen.

Hiernaast een foto gemaakt tijdens het natuurvrij maken van Damsterweg 9.IMG_20211020_150659_HDR
handwerkcafe foto
Handwerkcafé: 2e en 4e woensdag van de maand

Voorproefje voor de decembermaand:


27 december: Pub/popquiz.

Meer informatie in de volgende nieuwsbrief.
borrel herfst
!!!30 oktober geen Steendammeruurtje!!!
(i.v.m. besloten partij Kaap Steendam)
pupquiz
Afvalkalender
De gele zakken voor verpakkingsafval liggen in de la van de zwarte tafel buiten bij Kaap Steendam.

Staat er een stoeptegel omhoog of doet de straatverlichting het niet? Meld het via de handige fixi-app!
Oud papier: 7 december vanaf 18.00 uur bij de straat..
Afvalwijzer