Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 4, nr. 12b


kerstbrug
Onze brug, ook dit jaar weer prachtig verlicht. Kijk overdag ook eens in de bloembakken, gedecoreerd door werkgroep Plantaardigs.
.

Van de Bestuurstafel DVS

2021 ligt bijna achter ons en het was een bewogen jaar. Een vol jaar waarin we regelmatig met teleurstellingen geconfronteerd werden. Waar we ons op verheugden ging vaak niet door. Maar ondanks dat zijn we met zijn allen door gegaan en hebben we er van gemaakt wat er van te maken viel. En we hebben genoten van de dingen die wel doorgang konden vinden.
Op naar 2022! Nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden.

De besturen van Dorpsvereniging, Coöperatie Steendam en Stichting Dorpshuis wensen al haar leden, donateurs an alle anderen die actief bij ons dorp betrokken zijn en Steendam een warm hart toedragen hele fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar toe.

Tevens bedanken wij langs deze weg alle vrijwilligers.... zonder jullie kunnen we uiteindelijk helemaal niets.

Besturen DVS, Coöperatie en Stichting Dorphuis
Schermafbeelding 2021-12-18 201158

Energiepark

(Klaas Smit)
Het Energiepark draait nu enige tijd zonder problemen, er is veel gebeurd in de afgelopen tijd. We hebben problemen gekend met het uitvallen van de omvormers en hier zijn allerlei onderzoeken voor geweest vanuit onze kant en van de kant van Enexis. Uitkomst is dat Enexis nu zekeringen heeft vervangen van de eerste omvormer. Wij moeten nu afwachten of dit een gewenst resultaat gaat geven. Verder zijn de bomen door de gemeente verwijderd waardoor wij langer zon zullen hebben. We wachten nog op het aansluiten van de vijfde voedingskabel voor de laatste panelen. Enexis is druk bezig om een nieuw trafostation in Steendam te plaatsen, zodat er meer capaciteit vrij komt. Er is dus veel gebeurd rondom het Energiepark ten nadele van ons, wij zullen binnenkort dan ook een claim neerleggen bij Enexis, voor het tekort aan opbrengsten. Op de onderstaande afbeelding kan men de opbrengsten van de tot nu toe opgeleverde periode zien. De werkzaamheden voor de dijkversterking spelen ook een rol. Zolang deze niet zijn afgerond wachten wij met verdere werkzaamheden rond het park. Als deze werkzaamheden klaar zijn zullen wij verder gaan met het plaatsen van een hekwerk.
image0
platform focus embleem

Nieuws van Platform Focus


Vorige week donderdag vond de oplevering plaats van de eerste versterkte woning binnen ons programma Dorp In Eigen Hand. De versterkingswerkzaamheden aan de woning aan de Damsterweg in Steendam werden uitgevoerd door aannemer BJT Bouw. De uitvoering van de werkzaamheden en de samenwerking met de aannemer zijn naar ieders grote tevredenheid verlopen.

Op de begane grond zijn de metselwerkwanden gekoppeld aan de balklaag van de verdiepingsvloer. De verdiepingsvloer is gekoppeld aan de balklaag van de zijgevels. Daarnaast zijn er renovatiespouwankers aangebracht. Na uitvoering van de maatregelen is alles weer netjes afgewerkt. Bovendien is er vanuit de duurzaamheidssubsidie een hybride warmtepomp aangeschaft en geïnstalleerd, waarmee een mooie verduurzamingsslag is gemaakt.

We feliciteren de bewoners, de familie Westerkamp, met hun versterkte en verduurzaamde woning en hopen dat er snel nog vele mogen volgen.

gluhwein 19 december
Foto van Mette van Tholen
Foto aangeleverd door Aukje Woltjer.
Schermafbeelding 2021-12-18 185059
Schermafbeelding 2021-12-18 201059

Scouting Fivelgroep

Precies één jaar geleden heeft de Fivelgroep een vervallen stukje jachthaven aan het Schildmeer gekocht. Inmiddels is het project zo goed als klaar en het ziet er ongelofelijk mooi uit Door de vrijwilligers van de groep is er meer 1000 uur gewerkt om dit resultaat te halen. Daar zijn we er trots op ! Er is een nieuwe damwand geplaatst, steigers met ligplek voor de hele vloot, het terrein is helemaal aangepakt. Er is een toiletgebouw geplaatst en er zijn nutsvoorzieningen aangelegd. Super TOF !!! We hopen in het voorjaar van 2022 de locatie officieel te kunnen openen!!
scouting

Kadeversterking december 2021

Van Arcadis kregen wij het verzoek om een update op onze website te plaatsen. Dit schrijven zal ook nog huis aan huis worden verspreid. Hier vinden jullie de nieuwsbrief alvast

GBB plaatje

Groninger Nieuws Bulletin,

week 49 -2021... de nieuwste uitgave

Oud papier (alleen dat dus in de container..)

Vriendelijk verzoek van oud papiercommissie P.I.T.S. 2.0 Tjuchem/Steendam. De papier containers met het handvat naar de weg plaatsen. Alleen papier en / of karton in de containers, regelmatig zit er b.v. piepschuim tussen. Het gevolg kan zijn dat daardoor de hele lading wordt afgekeurd en dus geen geld opbrengt. Bij Voorbaat dank.
Oud papiercommissie P.I.T.S. 2.0 Tjuchem/Steendam

Energie van ons .... verkozen tot groenste stroom van Nederland.

Kaap Steendam

Een verrukkelijk kerstmenu kan online worden samengesteld en thuisbezorgd.
Neem een kijkje op hun Facebook pagina
Het afhaal- en kerstmenu vind je hier.
Schermafbeelding 2021-12-18 201126
Last but not least: jullie webmasters Tilly en Sjouktje wensen jullie hele mooie feestdagen en een top 2022.......
Staat er een stoeptegel omhoog of doet de straatverlichting het niet? Meld het via de handige fixi-app!
fixi app
AfvalkalenderDe zakken voor verpakkingsafval liggen in de la van de zwarte tafel buiten bij Kaap Steendam.

Oud papier wordt gehaald op 18 januari om 18.00 uur, dringend verzoek om de container met HET HANDVAT NAAR DE WEG te plaatsen, wel zo handig voor de mannen!Afvalwijzer