Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam.

Jaargang 6, editie 5 en 6

nieuwbrief logo wit

Tuinreis: mooi weer en mooie tuinen

Op 28 mei gingen de dames (helaas weer geen heren) op stap. Ontvangst met koffie/thee en koek in de tuin van kwekerij aan de Dijk in Oudeschip. Jan (de eigenaar) leidde ons rond en vertelde onderwijl interessante weetjes over grassen en inheemse planten. Daarna togen we naar Baflo, alwaar we picknickten op bankjes in de haven. Een bezoek aan kwekerij Brandenburg was niet gepland, maar spontaan voorgesteld. Er werd behoorlijk ingeslagen aan plantjes.
In de middag werden we in tuin De Weem en museum Helmantel verwacht. Uiteraard weer koffie/thee met koek. Al met al een prachtige dag gehad. Af en toe een spatje regen, maar de meeste tijd van de dag was het droog. We sloten af met een wijntje en eten bij kaap Steendam.

Foto's door Aukje en Greet, alle foto's van deze dag
20220528_102946
20220528_123311
20220528_151227

Stekjesmarkt in Steendam

Op zondag 15 mei was het stekjesmarkt / voorjaarsmarkt op het voorplein van ons dorpshuis. In een lekker zonnetje werd er levendig 'gehandeld': allerlei plantjes, yoghurt, kefir, walnoten in honing, plantenhangers, etagères van bloemetjesservies, houtwerk, plantenzeep, plantentandpasta, verse bloemen en (moes)tuinboeken verwisselden van eigenaar. Op het terras van Kaap Steendam genoot men ondertussen van koffie en lekkers. De hele dag door was het gezellig druk!
We gaan dus zeker op herhaling 😎....
stekjesmarkt

Garagesale!

Beetje een '5 voor 12 - berichtje', maar toch ..... Vanuit Siddeburen is het initiatief genomen om een garagesale te organiseren en wel al op zaterdag 11 juni a.s. Naast Siddeburen doen ook Hellum, Schildwolde en Steendam mee (nadere informatie is te vinden op Facebook van Dorpsbelangen Siddeburen, je kunt je daar ook aanmelden). Door middel van het plaatsen van een vlag in de voortuin of bij de oprit laat je zien dat je meedoet. Voor Steendam is er nog niet veel deelname .... Wel doen Fred en Bernice (boerderij Damsterweg 83) mee. Op het achtererf is nog genoeg ruimte. Dus als je misschien geen zin hebt om bij/voor het eigen huis spullen aan te bieden dan kun je er ook voor kiezen om aan te sluiten bij B&F. Zij hebben evt. tafels beschikbaar voor de 'koopwaar'. Ook een gezellig zitje met koffie/thee enz. hoort daarbij.

Geef je wel even op ivm verdeling over het terrein bij:
bernicebot@hotmail.com of via mobiel: 0644476246.

12 juni Happen & Trappen (fietstocht)

Het is tijd om er weer op uit te gaan! Daarom nodigen we jullie van harte uit om mee te trappen op de fiets door onze prachtige provincie, uitgestippeld door dorpsgenoten Klaas Smit en Epko Groenbroek. Deze trappen happen editie zal plaatsvinden op zondag 12 juni, om half 2 vanaf Kaap Steendam.


Aan het einde van de rit sluiten we af met een broodje bal bij Kaap Steendam.

Schrijf je snel in door middel van een mailtje naar Willeke en hap en trap mee met je dorpsgenoten. De Ballen!

Big band Biggle Baggle

De band is eind 2013 opgericht en komt uit Assen. Het is een vriendenclub met als voornaamste uitgangspunt plezier te beleven aan het gezamenlijk muziek maken.

zondag 12 juni van 16.00 tot 18.00 uur bij Kaap Steendam.
Biggle Baggle Big Band

VACATURES WERKGROEP KABOUTERPAD

Het Kabouterpad Steendam bestaat nu bijna 6 jaar. De kabouters zijn geliefd bij bezoekers uit de wijde omgeving en zorgen voor vele blije kindergezichten. De Facebookpagina heeft inmiddels ruim 1000 volgers en de Kabouterkrant vindt gretig aftrek. Voor het printen van de krant is er een sponsor. En sinds het begin van het bestaan van het Kabouterpad zorgt een werkgroep van dorpsgenoten voor inspectie, onderhoud, contacten met gemeente en Staatsbosbeheer en het maken van de krant.
In de loop van de tijd is de werkgroep echter steeds kleiner geworden. Er is een tijdje geleden één nieuw lid bij gekomen ( ), maar dit is helaas niet genoeg. Om te kunnen blijven voortbestaan en het leuk te houden voor de bestaande werkgroepleden, zijn we wederom op zoek naar versterking.
Kom ons dus helpen a.u.b.!
Lees meer..
foto van de maand
Foto van de maand uit eigen archief, wil je ook in de nieuwsbrief met een foto van de maand?
Mail dan een foto naar dorpsverenigingsteendam@gmail.com!

Staat er een stoeptegel omhoog of doet de straatverlichting het niet? Meld het via de handige fixi-app!
fixi app
AfvalkalenderKaap Steendam bezorgt de maaltijden thuis.
Neem een kijkje op hun Facebook pagina

Oud papier wordt gehaald op 4 juli vanaf 18.00 uur. Plaats uw papiercontainer alstublieft met het handvat naar de weg.De zakken voor verpakkingsafval liggen in de la van de zwarte tafel buiten bij Kaap Steendam.

Afvalwijzer
Email Marketing Powered by MailPoet