logo nieuwsbrief

Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam.

Staindam broest..

Jaargang 7, editie 4
(april 2023)

Foto: Tineke Hoorndijk

Van de bestuurstafel DVS

Algemene Ledenvergadering

Het Bestuur van Dorpsvereniging Steendam nodigt haar leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op 2 mei 2023 om 19.30 uur bij Kaap Steendam.

Voorlopige agenda:
 1. Opening
  Huishoudelijke mededelingen
 2. Financiën
 3. Coöperatie
 4. Centrumplannen
 5. Stichting Dorpshuis
Pauze
 1. Cluster Activiteiten
 2. Cluster Belangenbehartiging
 3. Cluster Zorg & Welzijn
 4. Sluiting
Bij deze ook een herhaalde oproep om deel te nemen aan een werkgroep "inrichting dorpshuis". Meld je bij het bestuur als je mee wilt denken over de inrichting van het dorpshuis.
Ook voor 2023 is de contributie vastgesteld op € 10,-. Graag ontvangen wij het bedrag voor 1 maart a.s. op rekening DVS: NL 17 RABO 0304 9880 22 onder vermelding van je naam en adres. Alvast hartelijk dank.
Centrumplannen: inmiddels heeft de werkgroep het plan min of meer concreet in kaart gebracht. Deze zal binnenkort in de hal van Kaap Steendam komen te hangen. Ook is er uit het enorme aanbod van bestrating een selectie gemaakt. Samples hiervan zullen ook t.z.t. te zien zijn bij Kaap Steendam.
Bestuur DVS

Cluster activiteiten: vraag om invullen en opsturen enquête

Bij elke inwoner in Steendam is onlangs een enquête van het cluster activiteiten in de bus gerold. Langs deze weg vragen wij jullie om de enquête in te vullen en te sturen naar mettevantholen@hotmail.com

Je vindt de enquête hier

STEENDAM doet mee aan NL Schoon

Op 18 maart was er weer een actie opgezet om Steendam op het zwerfafval in en rond Steendam op te ruimen. Helaas waren er maar zes vrijwilligers om deze noodzakelijke klus te klaren. Het was ondanks de kou een gezellige ochtend.

Stekjesmarkt Kultuureiland Steendam

Op 21 mei organiseert stichting Kultuureiland een gezellige stekjesmarkt en is de theetuin geopend.LENTE; tijd om de bloemetjes weer buiten te zetten! Een boeiende kennismaking met het Kultuureiland Damsterplas. Op deze mooie locatie vindt de stekjesmarkt plaats die gratis te bezoeken is vanaf 11.00 uur. Naast stekjes van planten en struiken zijn er …

Meer lezen

Op 24 en 25 juni a.s. komt het festival Zomerkriebels naar de Damsterplas.

GRONINGER DORPEN ‘LUTJE MOEVIE AWOARD’

Beste leden van Groninger Dorpen, GRONINGER DORPEN ‘LUTJE MOEVIE AWOARD’ Zet je dorp op de kaart met een film van twee minuten Op zaterdag 17 juni lanceert Groninger Dorpen een fonkelnieuwe website en huisstijl. Om dit te vieren organiseren we een filmwedstrijd voor alle dorpen in Groningen: de LUTJE MOEVIE AWOARD. Want Groninger dorpen goed op de kaart zetten, dat kunnen dorpsbewoners …

Meer lezen

Uit "den ouden doos"

Het Schildmeer is een L-vormig meer gelegen tussen de dorpjes Steendam, Overschild, Schildwolde, Hellum en Siddeburen. Het is een overblijfsel van een groot merengebied dat er ooit heeft gelegen. Dat merengebied heette Woldjermeer. Het gebied rondom het Schildmeer is vroeger rijk bebost geweest. Daar wijzen namen als Woldstreek, Duurswold en Schildwolde op. Het Schildmeer heeft een oppervlakte van ongeveer 301 hectare en dient als boezem voor het waterschap Duurswold. Meer kun je lezen op de pagina van ZV-OSS

Klaverjassen

Er zijn wat voelhorens uitgezet om met de 6 schilddorpen een klaverjastoernooi op te zetten. Hoe een en ander er uit kan (komen) te zien of ingevuld wordt, moet nog blijken uit de interesse uit de omliggende dorpen. Maar: dit is wel je kans om te leren klaverjassen (of om je kennis op te frissen....). Wil je leren klaverjassen, meld je dan als de wiedeweerga bij Sjouktje
In overleg gaan we dan een aantal weken stevig aan de bak om je het klaverjassen te leren. Uiteraard gaan we een aantal avonden met de zes dorpen in overleg plannen. Afhankelijk van de interesse wordt de locatie nog uitgezocht.

Uit tips in en rond Steendam april/mei

DVS

Steendammer uurtje:
29 april 2023. Inloop vanaf 17.15 uur.

Wil je ook een reminder krijgen voor DVS activiteiten/steendammer uurtje: stuur een appje naar Sjouktje, 06-41800557 of Mette, 06-50476153.
Je wordt dan opgenomen in de appgroep.

Handwerkcafé, 2e en 4e woensdag van de maand

Tuinreisje: onder voorbehoud 27 mei a.s.


Kaap Steendam

15 april vanaf 18.30 uur bij Kaap Steendam:
music Dining met
Paul Batro Trio
Meer informatie
Reserveren kan via info@kaapsteendam.nl of bel naar 06-27279323.

De Tijd

15 april 2023 Radio 538
Meer informatie
18 mei: Jannes
Meer informatie
fixi app
Oud papier wordt gehaald op 25 april vanaf 18.00 uur. Plaats uw papiercontainer alstublieft met het handvat naar de weg.
De zakken voor verpakkingsafval liggen in de la van de zwarte tafel buiten bij Kaap Steendam.

Afvalkalender
Staat er een stoeptegel omhoog of doet de straatverlichting het niet? Meld het via de handige fixi-app!
Email Marketing Powered by MailPoet