Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Van (Steen)Dam tot (Appinge) Damloop 29 oktober 2021

oktober 29 @ 15:00 - 17:00

Het begin van de Nationale Klimaatweek is de gelegenheid bij uitstek voor de plaatselijke pilot om een heel eigen Dam-tot-Damloop te houden. Via de Wandelclub rond ‘t Schild kun je je opgeven om deze pilot te wandelen. Wij zoeken circa 5 mensen die mee willen lopen.

Totaal anders dan de échte, die helaas alweer niet kon doorgaan. In plaats van hard gerend wordt hier juist relaxt, maar heel bewust gewandeld. Van Steendam naar Appingedam en van Appingedam naar Steendam. Vanuit beide richtingen met halverwege een ontmoetingspunt met water, koffie, thee of limonade en een grote container. Niet voor het afval van dat gezellige pauzemoment, want dat is er niet (alles wordt thuis afgewassen), maar voor wat tijdens de wandeling onderweg aan zwerfafval is meegenomen. In de bebouwde kom ligt veel meer dan daarbuiten, maar elk blikje, flesje, peuk, mondkapje, alle plastic en wat er zoal op straat en in de natuur wordt gedumpt hoort daar niet. Daar zijn we het wel over eens, maar toch blijft zoveel liggen. Als het al wordt opgemerkt is het vaak een bron van ergernis. Vervolgens wordt er letterlijk aan voorbij gegaan.

Opgeruimd staat niet alleen netjes, het voelt ook goed. Dubbel zo goed in de frisse buitenlucht. Waar onze verbinding met de natuur optimaal kan zijn. Optimale gezondheid, nog breder, optimaal welzijn is een steeds schaarser goed. Angst en onzekerheden bedreigen dat. Gelukkig zijn er simpele dingen die we kunnen doen om dat te voorkomen. Gewoon naar buiten gaan en daar ervaren hoe heerlijk lucht en ruimte zijn. Zeker als we ons daarin vrij kunnen bewegen. In het besef dat dat alleen al een voorrecht, een zegening is. Ook dat voelt goed. De bewuste keuze om, als we dan toch aan het wandelen zijn,  alles op te rapen wat er niet hoort, voelt extra goed.

Kortom, win-win-win. Sterker nog, zwerfafval ruimen tijdens een wandeling zorgt ervoor dat aan álle 6 basisbehoeftes van de mens, na de primaire waarover verreweg de meeste mensen zich nooit echt zorgen hoeven te maken, wordt voldaan*.

Er zijn niet veel activiteiten waarbij dat het geval is.

Alle redenen om dat op vrijdag 29 oktober te doen. In Appingedam verzamelen we bij de Stadstuin ‘De Eendracht’ om 15.00u. In Steendam om 15.00 uur bij Kaap Steendam. Met grijpstokken en tassen en vooral veel zin om iets heel goeds te doen, voor onszelf én onze omgeving. Wij hopen dat dit zo’n succes wordt dat wij meerdere wandelingen met en aan elkaar kunnen verbinden.

Inlichtingen: St. Heel-Al-Licht 06 – 20 984 732  of via heelallicht@gmail.com of Kayamari (Sjouktje Kopenga) – 06-41 800 557 of via kayamari@xs4all.nl

 

 

*

Zekerheid: De hemel boven je hoofd en de aarde onder je voeten;

Onzekerheid (afwisseling): Het weer, de wolken, de vogels die je hoort en die rondvliegen, andere dieren, andere mensen die en vooralalle mogelijke afval dat je tegenkomt;

Liefde: Heel bewust beseffen dat we onlosmakelijk deel zijn van een onbevattelijk groots geheel zorgt voor een overvloed aan dankbaarheid, aan Liefde, onvoorwaardelijke Liefde;

Erkenning/waardering: Vloeit automatisch voort uit al die voelbare Liefde, maar kan ook heel concreet door een ieder die je onderweg (terug) groet. En al helemaal als er een compliment komt voor wat je doet;

Groei: Bewustzijn, bewust doen betekent absolute groei. Alles wordt beter en welzijn wordt zo verhoogd;

Bijdrage: Beweging in de buitenlucht bevordert het immuunsysteem en daarmee onze gezondheid. Door tegelijkertijd afval op te ruimen maak je de wereld weer mooi. Je dóet daadwerkelijk iets. Dat sterkt, naast het fijne gevoel van voldoening.

 

(Tony Robbins)

 

Gegevens

Datum:
oktober 29
Tijd:
15:00 - 17:00

Locatie

Kaap Steendam

Organisator

Sjouktje Kopenga

Staindaam broest..

error: