Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wandelclub rond ‘t Schild

maart 28 @ 08:00 - 17:00

Steendammer Ommetje

We hebben een prachtige wandeling uitgezet in en rond Steendam van ongeveer 6 km.

Wij- de werkgroep “ommetje” die ontstaan is vanuit DVS en de wandelclub Rond ’t Schild-zijn ontzettend trots op de manier waarop men wandelend ons dorp en de omgeving kan beleven.

We willen jullie (of jullie familie en/of vrienden)in deze beleving graag meenemen.

De officiële opening, die we gepland hadden op 4 april,  gaat niet door. Zoals alle evenementen in ons land, is deze feestelijke opening vanwege de dreigingen van het Covid-19 virus voorlopig uitgesteld. Zodra een nieuwe datum bekend is, horen jullie dat via de nieuwsbrief.

Echter kan het ommetje individueel of in een klein groepje wel al gelopen worden. Volg hiertoe de voetjesstickers en paaltjes die we als bewegwijzering hebben gebruikt. In de folder, die we jullie gaan brengen, staat de plattegrond van het ommetje met de diverse startpunten. De voetjes wijzen de weg, men kan dus eigenlijk bij elke sticker of paaltje met het voetjeslogo starten.

Ons ommetje is ontstaan in samenwerking met het Landschapsbeheer Groningen en mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren die in de folder vermeld staan.

We wensen jullie veel  wandelplezier!

Bewegen in de buitenlucht en genieten van de natuur is onze missie. Vanuit de Dorps Vereniging Steendam lopen we om de 14 dagen met een wisselende groep wandelaars in de omgeving van het Schildmeer en ’t Roegwold.  We lopen elke keer een andere route van ongeveer 6 km en we starten, mits anders aangegeven in de agenda (steendam.info), bij ons dorpshuis/Podiumcafé Peter en Leni. De paden waarover we lopen, zijn voornamelijk zand-, schelpen-  of graspaden. Stevige schoenen zijn daarom gewenst. In de winterperiode wandelen we op zaterdagochtend vanaf 10 uur en na 31 maart, wanneer de zomertijd in gaat  op een avond  vanaf 18.30 uur.

Iedereen die in één van de dorpen rond het Schildmeer woont of verblijft is welkom. We hopen u op één van onze wandelingen te ontmoeten.

Namens de wandelgroep,
Phyl Hoogeveen

 

Gegevens

Datum:
maart 28
Tijd:
08:00 - 17:00
error: