Activiteiten DVS

Algemene informatie

De activiteitencommissie organiseert met leden van de dorpsvereniging verschillende activiteiten gedurende het hele jaar; denk aan lezingen, fietstochten, bloemschikken, wandeltochten, kaarten, garageverkoop enz.. Voor alle leden van de dorpsvereniging proberen we iets leuks te organiseren. 

Maar we laten ons graag verrassen door nieuwe ideeën, zodat we een gevarieerde agenda kunnen presenteren .

Ben je benieuwd naar de activiteiten van dit jaar? Hieronder vind je het jaaroverzicht. Nadere omschrijvingen kun je vinden door via “View all Events”(aan de linkerkant, onderaan) op de activiteiten in de kalender te klikken.

Downloaden (PDF, Unknown)

Bloemschikken Pasen    (22 maart 2018)

Afgelopen donderdagavond was er een bloemschikavond in het dorpshuis met als thema Pasen. Ingrediënten: takjes in vele soorten en maten, groen, bloembolletjes, rozen en niet te vergeten paaseitjes.

De takkenrand om de pot kostte hier en daar nog wel wat gezweet, maar zoals op de foto’s te zien is: weer prachtige resultaten!

 

Bloemschikken Paasstukje

Op 22 maart a.s. organiseren Monique en Sjouktje een workshop met het thema Pasen.

Het is deze keer best een bewerkelijk stuk, dus doen we het met zijn tweeën.

Aanvang: 19.30 uur bij Peter en Leni.

Graag meenemen:

Geglazuurde pot (niet waterdoorlatend) van max. 20 cm doorsnede. De pot zal na het Paasstuk niet meer te gebruiken zijn, dus de kringloop is een optie, daar heb je al een pot voor 0.50 cent.

Tangetje, snoeischaartje en als je hebt een lijmpistool met lijmstaafjes. Daar hebben wij niet genoeg van.

Kosten: 12,50 voor DVS leden en 15,00 voor niet-DVS leden.

opgeven via mail bij Sjouktje

Kerst workshop bij Vita Nova op 12 december

Dinsdag 12 december waren wij met 7 dames en 3 introducees bij bloemenhuis Vita Nova in Wagenborgen voor het maken van een kerststuk.

We hadden een gezellige avond, onder het genot van kerstkoekjes  warme chocolademelk, koffie of thee.

Gingen we allen tegen 10 uur met een leuk kerst stuk naar huis.

Slochterwold Spektoakel bij het Schildmeer

Op zaterdag 2 september kwamen er in Steendam 23 verschillende teams langs voor het Slochterwoldspektoakel. Deelnemers gingen op de fiets langs 7 verschillende locaties (Kolham, Scharmer, Lageland, Roegwold, Hellum, Steendam en Slochteren) en legden in totaal 43 km af.

Op het strand was er een sportief traject waarbij de teamleden achtereenvolgens over een buikglijbaan gingen, met een lange boomstam over de steiger moesten lopen, op een subboard om een boei heen peddelden en tot slot een puzzel met de vorm van het Schildmeer op moesten zien te lossen, – wat nog best een aardig klusje bleek te zijn (ondanks het voorbeeld dat op enige afstand te bezichtigen was….)! De ‘rondetijden’ voor ons onderdeel varieerden van 3.03 tot 7.15 minuten.

Het Steendammer onderdeel werd georganiseerd door Aukje Woltjer en Moniek Zijlstra vanuit de DVS, en Rudi van Oosten vanuit de Stichting Sportpromotie Schildmeer. Het Surfcenter zorgde voor de subboards en deelnemers konden gebruik maken van toiletten en kleedruimte van het Paviljoen. De eerdere pogingen van de organisatoren om ook een team uit inwoners van Steendam te vormen waren helaas op niets uitgelopen, maar met deze ervaring en prachtige plaatjes kunnen we wellicht volgende jaar weer een poging wagen en misschien ook wel met een Steendammer team deelnemen aan dit fantastische sportieve evenement!

Nog meer mooie foto’s, ingezonden door Klaas Koers:

 

]

error: