Nieuws Dorpshuis

Reparatie dorpshuisvloer, oktober 2019)
In de korte tijd dat Peter en Leni met vakantie gingen zijn er met man/vrouw en macht ‘even’ wat reparaties uitgevoerd in ons dorpshuis. De vloer in de keuken was gebroken, deze is i.v.m. de hygiëne aangepakt door een speciale  roestvaste stalen strip over de scheur te plaatsen. Over de, op meerdere plaatsen kapotte vloer in het podiumcafé zijn houten platen gelegd die daarna ook nog netjes in de lak zijn gezet. Hulde voor de vrijwilligers die hier ‘even’ keihard aan mee hebben gewerkt! Bikkels hebben we hier in het dorp.
Tot het nieuwe dorpshuis er is kunnen we hier weer veilig over de vloer komen…
Rabobank Clubkas Campagne
STEMMERS bedankt voor jullie stem!
Vorige week woensdagavond was de uitreiking van de cheques van de Rabobank Clubkas Campagne.
Op het voormalige Suikerunie terrein zaten we in een overvolle zaal met 190 deelnemende verenigingen/stichtingen (vorig jaar 60). We hebben totaal EURO. 295,00 gekregen. Een mooi bedrag maar helaas normaal gesproken te weinig om de aanschaf van de gewenste digitale piano te kunnen realiseren. Echter we hebben goed nieuws ! De aanschaf is WEL GELUKT, door bij een bevriende relatie het doel te noemen en hen nog een 3 gangen diner inclusief entree voor een muziekavond aan te bieden. Dit voorstel bleek onweerstaanbaar en de deal kon snel worden beklonken. Bijgaand wat foto’s van de uitreikingsavond en van onze digitale piano geïnstalleerd op het podium.
Dorpsgenoten met talent worden uitgenodigd om er op te gaan spelen tijdens het komende Steendammer uurtje.
Subsidie voor het centrum van ons dorp.

De plannen met betrekking tot het Dorpshuis en het centrum van Steendam zijn gehonoreerd met een prachtig subsidiebedrag vanuit het Leefbaarheidsprogramma Kansrijk Groningen. Dinsdag 17 april vond er in het Podiumcafé een bijeenkomst plaats waarbij het nieuws verteld werd dat alle zeven projecten een subsidiebedrag krijgen. DVS en Stichting Dorpshuis hebben een symbolische cheque aangeboden gekregen, en ook het ArtPark Damsterplas mocht vanuit deze regeling een subsidiebedrag in ontvangst nemen.

Voor het Centrumplan staat een bedrag van € 390.000 klaar en voor het Dorpshuis € 160.000.

De komende periode zal er gewerkt worden aan het verder invullen van de plannen voor de dorpskern. Hoe dit precies zal gaan lopen weten wij ook nog niet, maar we zullen jullie natuurlijk op de hoogte houden van al het nieuws op dat gebied. Een aantal dorpsgenoten heeft zich na afloop van de bijeenkomst in oktober vorig jaar opgegeven voor een werkgroep centrumplannen. Als we meer weten van de verdere gang van zaken zullen we zeker contact opnemen met hen, maar voor nu dus alleen nog even het goede (geweldige, fantastische!) nieuws….!!

 

error: