Wandelclub “Rond het Schild”

Wandelen

is een fijne combinatie van gezond bewegen en je omgeving leren kennen. Vanuit DVS lopen we met de wandelclub om de 14 dagen ongeveer anderhalf uur in de omgeving van het Schildmeer. We lopen elke keer een andere route en we starten, mits anders aangegeven in de agenda (op de website steendam.info) bij Peter en Leni. De groep is wisselend van samenstelling en ieder die in één van de dorpen rond het Schildmeer woont of verblijft is welkom. Soms lopen we over verharde wegen, maar vaak ook over zand- of schelpenpaden. Stevige schoenen zijn daarom gewenst, evenals geschikte kleding. Als het een beetje regent gaat de wandeling door. In de winter wandelen we op zaterdagochtend vanaf 10 uur en als de zomertijd ingaat lopen we op een avond. In 2018 is dit op de woensdagavond vanaf 19 uur. Naast deze reguliere wandelingen proberen we af en toe een ander wandelevenement te organiseren. O.a. de Midzomeravondwandeling op 21 juni. Ook dat kunt u in de agenda op onze website vinden. Wij hopen vele natuur- en wandelliefhebbers op onze wandelingen mee te nemen.

Phyl Hoogeveen

Midzomeravond wandeling 21 juni

We hadden een geslaagde midzomeravond wandeling met 10 deelnemers. We zijn om  20 uur bij de uitkijktoren van Tetjehorn gestart en van daaruit het Schildmeer rond gelopen. Geen stralende zomerluchten, wel wind en een enkele regenbui. Onderweg hebben we genoten van de diverse bos- en rietvogels en een enkele kiekendief gespot. Het fiets/wandelpad is weer goed begaanbaar na de ‘langdurige’ werkzaamheden aan de dijken rond het meer de afgelopen jaren.

Rond 10  uur kwamen we bij Peter en Leni aan, waar we warm werden door eerst een rondje thee en daarna door de  heerlijke warme toastjes waar Leni ons op fêteerde bij een drankje.

error: