Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 3, nr. 7

nieuwbrief logo wit

Steendam Kerstdorp ! Doe je mee ?


Het lijkt ons heel leuk en sfeervol om Steendam om te toveren tot een verlicht Kerstdorp. Met de nadruk op/in het weekend van 18, 19 en 20 december. We beleven bijzondere tijden, extra aanleiding dus om Steendam op een bijzondere manier aan te kleden dachten wij. We hopen dat vele dorpsgenoten ons enthousiasme delen en hieraan willen deelnemen. Dat kan door je tuin in kerstsfeer te brengen, op een manier die jezelf leuk vindt: mooi, lief, ingetogen, landingsstrip voor Marsmannetjes, uitbundig, bont.... etc. etc....
Als je mee wilt doen (en wie zou dat niet willen ?!😉) geef je dan voor 10 december op bij Sjouktje

Aan de Damsterweg 83 (boerderij hoek Hoofdweg) organiseren Bernice & Fred een Mini Kerstmarkt op zaterdag 19 en zondag 20 december (van 15 - 18 uur). Er wordt gemikt op een aanbod met soortgelijke producten als op de eerdere kerstmarkten bij ons Dorpshuis, al of niet zelf gemaakt: feestelijke hapjes / drankjes / lekkers, huisvlijt, curiosa etc.
Voor wie wil: er zijn nog enkele plekken vrij. Kraampjes staan op coronaveilige afstand van elkaar. Aanmelden kan bij Bernice.

Meer lezen???We hebben nog een plaatje uit onze fotoalbums gevonden van de kerstmarkt van 2018....

(om een beetje in de stemming te komen!)


Planning:
we hopen natuurlijk dat vele omgevingsgenoten van verlicht Steendam komen genieten en een bezoekje brengen aan de mini-kerstmarkt. Maar op zondag 20 december, willen we (van 16.00 tot 20.00 uur) speciaal dorpsgenoten uitnodigen om gezamenlijk een wandeling door Steendam te maken langs alle versierde en verlichte tuinen, met onderweg een aantal (nu nog geheime) verrassingen, prijsjes en afrondend soep met een broodje in/bij Kaap Steendam of in de schuur bij Fred en Bernice. Een en ander wat mogelijk is en mag volgens de richtlijnen van RIVM.
20181216_170014-e1545305769362 (1)

Van de bestuurstafels 27 november 2020

(voor wie de nieuwsbrief van vorige week heeft gemist, hieronder nog een keer:)
NIEUWSBERICHT EXTRA II (de actualiteit van lopende projecten) November 2020 Beste mensen, We hoeven jullie natuurlijk niets over de effecten van corona te vertellen op het dagelijkse verkeer. Uiteraard hopen wij zeer dat het eenieder goed gaat en dat er zich geen ‘corona-effecten’ in privé-omgeving hebben voorgedaan. Voor wat de contacten en de informatie uitwisseling in ons dorp betreft zorgt …

Meer lezen
Werkgroep Verkeersveiligheid
compilatie verkeersveiligheid
Helaas hebben we nog geen inhoudelijke reactie gekregen naar aanleiding van onze brief aan Midden-Groningen. Naast het: blijf gezond vragen we opnieuw aan een ieder: denk om je snelheid op de Damsterweg. Met name bij het binnenrijden van de 30 km zone lopen voetgangers op de rijbaan door het nog steeds ontbreken van een stoep. Het is vaak levensgevaarlijk. We houden jullie op de hoogte en houden een vinger aan de pols.

Dorp in eigen Hand Update 22.11.2020

Stand van zaken Dorp in eigen hand Zo aan het eind van het jaar en met het coronavirus dat onze levens nog steeds beïnvloedt lijken het misschien rustige tijden, maar toch gebeurt er ondertussen van alles. We nemen u daarom graag mee in de laatste ontwikkelingen met betrekking tot Dorp in eigen hand. Voortgang pilotadressen en eerste batch Zoals u …

Meer lezen
Dorp in eigen Hand Update 22.11.2020
De Video's van Dorp in eigen hand staan online!

Meer lezen


We zijn druk in de weer met het maken van een online pub- of popquiz. De bedoeling is dat je met je eigen gezin of met vrienden een team vormt en thuis speelt. We gaan dit spelen op 27 december a.s. Traditie is 3e Kerstdag immers? Helaas is dit nog niet helemaal rond. Zodra dit wel het geval is, berichten we jullie via een aparte mail.

Afvalwijzer
Afvalkalender
De volgende nieuwsbrief met alle ins en outs komt eind december