Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam. Jaargang 3, nr. 9

nieuwbrief logo wit
Op de valreep voor de Kerstdagen en Oud & Nieuw een flink gevulde Nieuwsbrief. Wij, Tilly en Sjouktje, krijgen zo ontzettend veel kopij voor de nieuwsbrief dat we de naam Steendammer Digitaal Krantje toch maar gaan gebruiken. We hebben heel veel nieuws voor jullie. Geniet er van, maar eerst dit:

De Besturen van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam, Stichting Dorpshuis wensen hun leden hele Fijne Feestdagen en een voorspoedig en gezond nieuwjaar.
Tevens bedanken wij langs deze weg alle vrijwilligers voor hun inzet in het afgelopen jaar.

kerstbanner
Dagvandepopquiz

WE GAAN ONLINE op 27 DECEMBER OM 20.00 uur

Het is gelukt. We hebben de link en de servers draaien stabiel. Wil je met je huisgenoten meedoen? Stuur dan als de wiedeweerga een mailtje naar Sjouktje en doe mee!! Na inschrijving krijg je van haar de spelregels en de link. En omdat het de derde jaar op rij is (online, maar de pret is niet minder), hebben we een wisselbokaal waar uiteraard de voorgaande winnaars ook op komen te staan.
Dus heel graag nog voor de Kerstdagen opgave als je mee wilt doen.

Uitreiking Henk Faber Bokaal

compilatie2
De winnaar van de eerste editie van de Henk Faber Bokaal is geworden: Christiaan Wiepkema!
Dit wegens zijn grote verdienste voor de gemeenschap van Midden-Groningen en met name in Steendam en omgeving. Het gaat bij het winnen van deze prijs vooral om de manier waarop doelen worden bereikt, namelijk vol enthousiasme en onbaatzuchtig, er van genieten als mensen samen gebracht kunnen worden. Een echte bruggenbouwer!

Op vrijdag middag 18 december j.l. is de bokaal in klein comité namens het CDA Midden Groningen aan hem overhandigd. Marjon Bouma, de weduwe van Henk, vertelde waarom hij de bokaal heeft gewonnen, waarna hij deze overhandigd kreeg van Erianne van der Burgh. Uiteraard waren er ook bloemen, champagne en hapjes (verzorgd door Kaap Steendam) en de bijbehorende cheque, overhandigd door Marlies Roelvink.
Het was gegeven de omstandigheden sober maar zeker niet minder krachtig.

ENERGIEPARK (Informatie en hulp gevraagd)

Het zal niemand zijn ontgaan maar in de afgelopen weken is er begonnen met het Energiepark Steendam. Inmiddels is er ook een pagina op de website met alle ins en outs die tot nu toe bekend zijn, met foto's en uitleg. Je kunt deze hier vinden.

Voor het plaatsen van de panelen hebben we een achttal mensen nodig. De panelen zijn niet zwaar maar door hun grootte onhandig en het makkelijkst gaat het met twee mensen per paneel. Wil je meehelpen de panelen te plaatsen? Stuur dan een mail naar Klaas Smit. Hij gaat begin volgend jaar een planning maken in overleg met de vrijwilligers.

IMG-20201203-WA0003
IMG-20201210-WA0004
IMG-20201210-WA0001

STEENDAM KERSTDORP - PRACHTIGE WANDELING en MOOIE TUINEN

We mochten op 20 december een wandeling maken met onze dorpsgenoten en genieten van prachtig verlichte tuinen. Heel veel Steendammers hebben uitgepakt en heel veel moeite gedaan om hun tuin te laten zien.
Het cluster activiteiten heeft dan ook de voorzichtige vraag gekregen of dit volgend jaar weer georganiseerd kon worden.

Bij de Wandeling hoorde ook de Verkiezing Kersttuin 2020 en de Winnaar is: Greet Haan-Ottens
en de Rebus is gewonnen door: Judith Diekema. (het woord moest zijn: lichtjesfeest). Van harte gefeliciteerd dames! De prijsjes zijn inmiddels uitgereikt.

Foto's gemaakt door Sjannet Munneke uit Kolham, prijswinnende tuin van Greet: Alle foto's van haar vind je hier

Alle mensen die hun tuinen versierd hebben: heel erg bedankt voor jullie inspanning!!! We hebben een top middag gehad mede dankzij jullie.
steendam17
Agenda januari 2021

Kaap Steendam is gesloten in de nacht van Oud & Nieuw.
Wandelclub rond 't Schild wandelt op 16 januari om 10.00 uur vanaf Kaap Steendam.

Onder voorbehoud:
13 en 27 januari: handwerkcafé ( 19.30 uur)
20 januari: klaverjassen en sjoelen (19.30 uur)
kerst webmasters
Sjouktje en Tilly wensen hun (lees-)fans hele fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar.
Hele fijne feestdagen gewenst van:
logo dorp in eigen hand 200x290
Pits
Oud papier

In de la buiten (zwarte tafel) bij Kaap Steendam liggen
de gele zakken voor verpakkingsafval.