Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Birgit Gruisen

29 februari 2020 @ 19:30 - 22:30

Lezing ‘Geluk in Noord-Korea’ door Birgit Gruisen uit Tjuchem

Noord-Korea is een dictatuur van de ergste soort, één van de armste landen ter wereld en sinds 2018 een kernmacht. Maar Noord-Korea is veel meer. Er valt over dit land meer te vertellen dan wat de media er over berichten.

In de lezing staan de 25 miljoen inwoners van Noord-Korea centraal. Hoe slagen  gewone Noord-Koreanen er in om te (over-)leven onder het bewind van Kim Jong Un? In thema-verhalen met stiekem gemaakte snapshots van het alledaagse leven zal duidelijk worden dat veel Noord-Koreanen weinig nodig hebben om hun eigen kleine geluk te creëren.

De lezing is gebaseerd op een 9-daagse rondreis door Noord-Korea in het najaar van 2016. Na terugkeer zijn de observaties uitgewerkt met behulp van informatie uit wetenschappelijk en journalistiek onderzoek en uit gepubliceerde verhalen van gevluchte Noord-Koreanen. Het resultaat is een reisboek (2017) en een essayboek (2018, als e-boek). Met haar zus Marjo schreef Birgit deze boeken die bedoeld zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin we leven.

Leden DVS: gratis, Introducee’s: € 5,00

Gegevens

Datum:
29 februari 2020
Tijd:
19:30 - 22:30
error: