Kabouterpad

 

In het Steendamsterbos is met prachtig beschilderde kabouterpalen een geweldig leuke wandelroute uitgezet.

Het kabouterpad is geschikt voor de allerkleinsten, maar ook leuk voor de basisschooljeugd. Door de kabouters te volgen, vind je vanzelf de juiste weg door het bos. De hoofdroute is 2,3 km, maar mocht je deze te lang vinden, is er ook de mogelijkheid een traject te lopen dat 1 km lengte heeft.

De start van het pad vind je schuin tegenover het Podiumcafé Peter en Leni, aan de overkant van het afwateringskanaal. De nieuwste Kabouterkrant is af te halen bij het  Podiumcafé,  oudere uitgaven vind je onderaan deze pagina.  Parkeren kan op de parkeerplaats van Peter en Leni. Laarzen kunnen in sommige jaargetijden handig zijn in het bos.

Meer nieuws over het kabouterpad vind  je op  

Het kabouterpad wordt gesponsord door: 

 

 

Een speciale Kabouterkrant is uit!

Deze editie heeft als thema ‘de es’ en is vanaf vandaag gratis af te halen bij Podiumcafe Peter en Leni.

“In juli moesten de meeste kabouters tijdelijk weg uit het Steendamsterbos. Staatsbosbeheer had plannen er heel veel bomen te gaan kappen. Door allerlei pech duurde de kap veel langer dan verwacht.

Inmiddels zijn de meeste bomen nu gekapt, maar er moet nog wel opgeruimd en hersteld worden. Het ziet er naar uit dat de kabouters aan het begin van de lente weer terug op hun plekken kunnen komen. We houden jullie hier via onze Facebookpagina van op de hoogte.

Om jullie te vertellen wat er gebeurd is in het bos en waarom dat nodig was, hebben we deze speciale uitgave gemaakt. Nog geen kabouters, maar dus alvast wel een Kabouterkrant…..”

 

Downloaden (PDF, Onbekend)

Kabouterkrant 2

Downloaden (PDF, Onbekend)

Downloaden (PDF, Onbekend)

Kabouterkrant 1

Downloaden (PDF, Onbekend)

Downloaden (PDF, Onbekend)

error: