Nieuwsbrief van Dorpsvereniging en Coöperatie Steendam.

Jaargang 6, editie 7 en 8 (juli en augustus)

nieuwbrief logo wit

Van de bestuurstafels DVS en Coöperatie

Brief aan wethouder: belangrijke, zorgelijke ontwikkelingen in Steendam

(Fred Mahler) Met onze Algemene Ledenvergadering op 6 april en de brede informatiebijeenkomst van 20 april hebben wij onze dorpsgenoten kond gedaan van de actuele stand van de vele zaken die in ons gebied spelen. Daarbij is ook aandacht besteed aan de belangrijke rol die de gemeente bij veel van die ontwikkelingen zou moeten spelen, een rol die zij helaas (op de …

Meer lezen

Centrumplannen

(Taco Stammes) Op 21 juli hebben we een vervolg bijeenkomst gehouden omtrent de ontwikkelingen van ons toekomstige centrum. Wij willen wel, maar het lijkt wel of er steeds weer apen en beren op onze weg er naar toe gegooid worden. We zijn druk doende deze objecten op een goede en vooral constructieve manier te verwijderen. Het ziet er naar uit dat we veel bereiken. Naast de presentatie zijn deze avond ook de "wie doet wat en wie heeft tijd" bij de verschillende fases in de aanloop naar continuering gezet. Wil je ook meedenken, stuur dan een mail naar DVS


Presentatie van deze avond

Nieuws van de werkgroepen Kabouterpad en Plantaardigs

De werkgroep Kabouterpad is uitgebreid met een vijftal dorpsgenoten voor inspectie- en maaiwerk. We hebben onlangs een overleg gehad, waarbij taken zijn verdeeld. De werkgroep is erg blij met deze nieuwe krachten! Er is ook contact met Staatsbosbeheer opgenomen voor het reguliere maaiwerk van de paden dat achterbleef. Boswachter Annet de Jong is van baan veranderd, maar er is zeer recent een nieuwe ‘boswachter publiek’ begonnen die vroeg of laat kennis zal komen maken.
Vanuit de werkgroep Plantaardig(s) is er onlangs aangifte gedaan van wederom vernieling van de planten uit de bloembakken aan de kant van het meer. Er zijn camerabeelden van de jongens die de bakken leeggegooid hebben in bezit van de politie. De werkgroep is momenteel nog bezig hernieuwde energie te vinden om de bloembakken weer opnieuw te vullen….

Bloembollen bestellen

bollenmand

Zin in een mooie bollenmand of een fleurige tuin in het voorjaar?
Dan is er een ruim assortiment aan bollen te koop bij onze dorpsgenoot Henk Bouwers.

Bekijk het aanbod hier.

Te bestellen via whatsapp +31628104252

Trashwalking Midden-Groningen

(Sjouktje Kopenga) In september heb ik een plan ingediend bij de gemeente Midden-Groningen om onze gemeente schoner te maken. Veel Steendammers weten inmiddels dat het plan enthousiast is ontvangen. Binnen no time zag ik mij omringd door een team van afval- en sportcoaches, stagiaires, wethouders, etc. Ik ben ook meteen als "projectleider" voor de komende jaren gebombardeerd. Ja, het is een tijdrovende bezigheid om routes te maken, te ontdekken en het bundelen van al bestaande routes. Meer informatie en uitleg vind je op mijn eigen site.

Binnenkort is ook Steendam aan de beurt om opgenomen te worden in de lijst van trashwalking. Mijn oproep is: weet je een leuke wandeling of meerdere, waar tijdens de route ook wat te zien en/of te beleven is. Of wil je mij helpen? Heel graag en alvast dank! Elke suggestie is welkom.


Trashwallking affiche

Fietsen met ballen

(Willeke Buist) We zijn tegen 1 uur met 14 enthousiaste fietsers vertrokken vanuit Kaap Steendam.
De reis ging richting Scheemda langs het Hondsholstermeer, ' t Waar over schitterende fietspaden waar ik het bestaan niet van wist. In Scheemda een stop bij het Havencafé ,waar koffie en een roomsoes werd verorberd.
Over de oude rijksweg richting Zuidbroek ,Noordbroek tegen 16.45 uur terug op ons thuishonk Kaap Steendam.
Daar speelde een Big band , en waar een heerlijk broodje bal op ons stond te wachten.
Volgens mij een geslaagde, fietsen met ballen.
Klaas en Epko nog bedankt voor de leuke fiets route.
Cluster Activiteiten, Tineke , Mette en Willeke

20220612_135539
IMG-20220612-WA0003
20220612_144824

Nieuwsbrief kadeverbetering Steendam-Tjuchem

Geachte betrokkene bij de kadeverbetering, Hierbij ontvangt u onze vierde nieuwsbrief over de stand van zaken met betrekking tot het kadeverbeteringsproject Steendam Tjuchem. Enkele dagen geleden is de nieuwsbrief al huis aan uit in Steendam en Tjuchem verspreid. Met vriendelijke groet, Henk Hazelhorst

Meer lezen

Foto van de maand:

Zon met halo op 5 juni jl. om 10.55 uur. Ingezonden door Karen Niezen
zon met halo

Steendammer uurtje:

Het Steendammer uurtje is een uitgelezen moment om even weer bij te kletsen bij de dorpsborrel. Inloop zaterdag 27 augustus vanaf 17.15 uur.

Wil je ook een reminder krijgen voor dit uurtje: stuur een appje naar Sjouktje, 06-41800557. Je wordt dan opgenomen in de appgroep.
Schermafbeelding 2022-07-27 113436
Staat er een stoeptegel omhoog of doet de straatverlichting het niet? Meld het via de handige fixi-app!
fixi app
Afvalkalender
Oud papier wordt gehaald op 16 augustus vanaf 18.00 uur. Plaats uw papiercontainer alstublieft met het handvat naar de weg.
De zakken voor verpakkingsafval liggen in de la van de zwarte tafel buiten bij Kaap Steendam.

Email Marketing Powered by MailPoet