Steendam/Tjuchem en viaa slaan de handen ineen

In Steendam en Tjuchem bestaat de behoefte om meer invloed te hebben op de versterkingsoperatie. Ook hebben veel inwoners uitgesproken meer samen te willen doen. Zo kunnen  we dingen slim combineren, hebben we meer steun aan elkaar en kunnen we kansen om bijvoorbeeld te verduurzamen beter benutten.

De afgelopen maanden is achter de schermen ontzettend hard gewerkt om tot een optimale versterkingsaanpak voor beide dorpen te komen. Er is intensief overleg gevoerd met de gemeente, de provincie, de landelijke overheid en NCG. Daarbij is door alle partijen veel waardering uitgesproken voor de inzet vanuit onze dorpen. Dit heeft ertoe geleid dat ons plan is goedgekeurd en ook dat de volledige financiering rond is. We zijn ontzettend blij dat we dit nu met jullie kunnen delen!

In het kort komt het erop neer dat niet NCG maar de bouwprofessionals van VIIA  (samenwerkingsverband Royal Haskoning, Visser Smit Bouw met heel veel ervaring op het gebied van de versterkingsaanpak) ons gaan ondersteunen. Bij het uitwerken van de versterkingsplannen zal er veel aandacht zijn voor andere wensen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en levensloopbestendigheid. De mensen van VIIA kunnen ons ook goed informeren over de financieringsmogelijkheden daarvan. Tijdens de uitvoering zullen zij erop toezien dat de werkzaamheden volgens afspraak verlopen. Na afronding van de werkzaamheden krijgt de eigenaar een certificaat dat aantoont dat de woning volgens alle geldende normen is versterkt en dus veilig is.