Op weg naar Kaap Steendam

De naam Kaap Steendam is ontstaan uit het feit dat er in 2021 een nieuw pand zal gaan verrijzen op de landtong aan het Schildmeer. Tot in de 20e eeuw werd het Schildmeer bevaren door zeilende vrachtschepen, bij Sans Souci lagen ze bij slechter weer te wachten om het Schildmeer over te steken, eenmaal voorbij Kaap Steendam kwamen ze in veiliger vaarwater.

Team

Het team bestaat uit deels het vertrouwde team: Janet, Iris en Hanne. Steffan (voormalig kok Prinsenhof Groningen) is er bij gekomen als ook Wilma (paviljoen Overdiep)

Nieuw Logo Kaap Steendam geeft ruimte

Steendam bruist van ontwikkeling, naast het kabouterpad en het binnenkort te realiseren duurzaamheidspark met windmolens en zonnepanelen, wordt er gewerkt aan een dorpsplein en nieuwe  plek voor ons allen aan de boorden van het Schildmeer dit alles op basis van de dorpsvisie Steendam en de nieuwe gebiedsvisie in ontwikkeling. Het initiatief Kaap Steendam is in samenwerking met Stichting Dorpshuis Steendam en de dorpsvereniging ontwikkeld. In onze uitingen in het logo komen de drie aspecten terug restaurant, dorpsgemeenschap en cultureel. Het logo en onze slogan Steendam geeft ruimte, laat al duidelijk zien dat we kiezen voor eenheid met duidelijke accenten, ruimte om samen te werken, ruimte voor ideeen, respectvol ruimte geven aan elkaar en uiteraard de fysieke ruimte in het prachtige gebied t’ Roegwold – Schildmeer.

Staindaam broest..

error: