Plantaardigs

Fleurige zomer in Steendam

Downloaden (DOCX, Unknown)

 

De werkgroep ‘Plantaardigs’ richt zich op het fleuriger maken van ons dorp. Zo zijn er, om te beginnen, aan beide dorps-zijden Hortensia-perken aangelegd en narcisbollen gepoot.

Maar er zijn meer ideeën waar we mee bezig willen…  o.a. de invulling van het Centrumplan met groen en opvulling van de verkeersremmers in de Damsterweg.

Zin om mee te denken/doen? Kom erbij!

Zonnebloemen in Steendam: zomer 2017

Een aantal mensen hebben meegedaan met de zonnebloemactie in Steendam. De planten groeiden wel heel erg verdacht snel en hoog bij een aantal inwoners en bij navraag, bleek de concurentie fel en hard te zijn. Uitspraken als: “ as ik dat wait’n har, har ‘k  em de kop afsloag’n…..” we noemen geen namen, maar de bewuste dader schijnt op nr. 15 zich vaak op te houden.

Een mevrouw liet deze uitspraak niet op zich zitten en klauterde op een manshoge schutting om een zonnebloem van ca. 3.20 meter nog iets te liften, waarbij haar man riep: elke dag: derde rij, vierde prei… en ’s meurgens stoa ik d’r bie en ’s avonds zit ik d’r bie (?, de redactie van Plantaardigs wil niet echt weten wat deze meneer en mevrouw daar dagelijks mee doen…) deze mensen houden zich doorgaans op op nr. 35.

Het was een heftige strijd binnen onze gelederen met uiteindelijk toch een winnaar:

Bij de kids: Tristan Geertsema, zijn zonnebloem was 2 meter en 45 centimeter.

Bij de volwassenen:

Klaas en Trijn Oostland, 3.65 m.
Eisse en Stiena Wijpkema, 3.63 m.
Be Waier, 3.05 m.
Aukje Woltjer, 2.93 m.
Sannie de Groot, 2.80 m.
Sjouktje Kopenga, 2.45 m.
Mieke Wind, 2.10 m.
Anneke Doornbos, 1.80 m.
Klari Niezen, 1.20 m.

We hopen dat volgend jaar er heel veel mensen mee doen, zodat we echt een lint van zonnebloemen in ons dorp krijgen.

Met dank aan de enthousiaste deelnemers, werkgroep Plantaardigs.

Natuurwerkdag 2017

Op 4 november, Natuurwerkdag,

werden in Steendam door een groepje natuurliefhebbers narcisbollen ‘gepoot’. Rond de 1000 bollen zijn rondom de Hortensiaperken aan de zuid- en noordkant van ons dorp in de grond gezet. Zóveel bollen waren mogelijk doordat Hanne en Elsa Wiepkema langs de deuren waren gegaan voor een bijdrage, en dat werd een heel mooi bedrag! Ook Freek van de Wal, waar de bollen werden gekocht, deed een flinke duit in het ‘bollen’zakje, fijn zo’n buurman van Steendam! Grietje Koers organiseerde deze activiteit en zorgde voor materiaal, de  ‘stokjes’ om al die bollen onder de grond te krijgen. Bij Peter en Leni werd met koffie en koek gestart en de emmers met bollen uitgedeeld en na afloop hebben we gezellig na zitten praten bij een lekkere lunch. In zo’n 1,5 uur hadden we de klus al geklaard, ook dankzij kinderen die ook nog meehielpen. We kunnen terugkijken op een geslaagde dorpsactiviteit!

Downloaden (PDF, Unknown)

 

 

error: