Subsidie voor plantaardigs

De werkgroep Plantaardigs van de DVS heeft subsidie aangevraagd én gekregen via het loket Leefbaarheid (NAMgeld) voor 6000 krokusbolletjes. Onze dorpsgenoot Henk Bouwers teelt diverse bollen en heeft ze kunnen leveren. Ook heeft hij bij het poten hiervan zijn sleuvenmachine ingezet zodat we met een kleine groep vrijwilligers deze klus samen (en) snel konden doen! Op 24 oktober zijn ze de grond ingegaan. Het resultaat moet ca eind maart te zien zijn….

Begin 2020 heeft de werkgroep Plantaardigs een subsidie aangevraagd.

Werkgroep Plantaardig(s) ging in 2016 van start met twee bloemperken en een verkeersremmer met perkgoed. Later kwamen daar nog een aantal andere fleurige acties en attributen bij.

Ook voor de toekomst zijn er wensen en plannen. Plantaardig(s) vroeg hiervoor begin maart een subsidie aan bij het Loket Leefbaarheid. Afgelopen week kregen we het prachtige nieuws dat de subsidieaanvraag gehonoreerd is!

We kunnen hierdoor onder andere: nieuwe, grotere en degelijke bloembakken voor de brug aanschaffen, 6000 krokusbollen en een elektrische bosmaaier om samen met de werkgroep Kabouterpad te gebruiken.

Voor de krokusbollen doen we in de herfst nog een beroep op jullie allen, om mee te helpen die de grond in te krijgen…. 🙂

In de aanvraag schreven we het volgende over onze toekomstwensen en benodigdheden daarvoor:

“Voor de komende jaren heeft werkgroep Plantaardig(s) een aantal wensen die te maken hebben met het beter of gemakkelijker voortzetten van onderdelen waar we ons al mee bezig houden en wensen met betrekking tot zaken waar we nog niet eerder aan toe gekomen zijn. 

  • We zouden graag meer, nieuwe, grotere en duurzamer bloembakken voor aan de brug aanschaffen. De oude bakken zijn klein en aan vervanging toe. Om ze komend seizoen al te laten functioneren zouden we graag op weg geholpen worden met een hoeveelheid potgrond.
  • Voor de bewatering van onder andere het bootje als bloembak is een lange tuinslang met haspel gewenst
  • We zouden onze perken en bloembakken ter voorkoming van vandalisme en diefstal graag voorzien van permanente tekstbordjes.
  • We zouden graag beschikken over een bosmaaier voor het bijhouden van de kanten van de perken en rondom de cirkel. De bosmaaier zal daarbij niet alleen gebruikt worden door Plantaardig(s), maar ook door de werkgroep Kabouterpad. Een bosmaaier zou voor die werkgroep ook zeer welkom zijn omdat ze de begroeiing van bramen, brandnetels en gras om de 40 (!) kabouters langs het Kabouterpad momenteel bijhoudt met een handzeis uit privé-eigendom…
  • Verder hebben we al langer de wens om langs de gehele Damsterweg velden met krokusbollen te poten. Het zal een prachtig gezicht zijn volgend voorjaar al die krokussen in bloei te zien. Bijkomend effect is dat de krokusbloemen de bijen en andere insecten helpen om in het vroege voorjaar al gebruik te kunnen maken van het stuifmeel en nectar. Op deze manier wordt de biodiversiteit vergroot.”